Вхід | Реєстрація

Із новосанжарського молока робитимуть «Активію»

Із новосанжарського молока робитимуть «Активію»

13-го вересня у Лівенському відкривають молочний кооператив «Молочник». Дівчата у національних костюмах співають пісень, працівники «Данону» роздають йогурти, а представники влади розрізають славнозвісну червону стрічку.

Відкриття молочного кооперативу видається масштабнішим за деякі дні села. Тут і самодіяльні артисти з району та сусідніх сіл, і танцюючі дітки у вишитих сорочках, і серйозне представництво керівників різного рівня. Ворота до приймального пункту поки що закриті — до урочистої церемонії відкриття. Паркан прикрашений синенькими прапорцями із написом «Янукович наш президент — 2010». Дещо застарілі прапорці, слід зауважити, вже можна друкувати на перспективу із цифрою 2015.

Гостей до Лівенського приїздить чимало, а от місцевих жителів на площі перед пунктом збирається усього кілька десятків чоловік.

Їх усіх вітає із відкриттям заступник голови облдержадміністрації Володимир Замикула. У своєму виступі він говорить, що відкриття обслуговуючого кооперативу сприятиме зростанню добробуту селян.

Серед лівенчан можна розгледіти кількох сільських голів із Новосанжарського району. Напевно, приїхали переймати досвід у більш передових сусідів. Адже, за словами голови райдержадміністрації Сергія Шовкопляса, кооператив у Лівенському має стати лише першою ластівкою. За те, що він з’явився саме на Новосанжарщині, голова РДА дякує заступнику голови облдержадміністрації Володимиру Замикулі та обласній дорадчій службі в особі Тетяни Андрієнко.

— Цей кооператив вам у залік не йде! — напівсерйозно говорить Володимир Замикула. — Я дізнався, що вас із Лівенським пов’язують родинні зв’язки. Так що за вами — наступний!

Сергій Шовкопляс посміхається у відповідь і киває головою.

— Цей заклад, який ми відкриваємо сьогодні, із перспективою на майбутнє! — говорить голова районної ради Володимир Левицький. — Люди отримують можливість здавати молоко цивілізовано та за вищою ціною.

Проте продукція (у даному випадку — молоко), яку селяни нестимуть до кооперативу, має бути обов’язково якісною.

— «Водоліям» до нас вхід закритий! — наголошує сільський голова Микола Завізьйон. І не забуває нагадати, кому село завдячує появою кооперативу із сучасним обладнанням та холодильною установкою:

— Компанія «Данон» вклала у цей пункт близько 310 тисяч гривень, а працюватиме він на благо наших людей.

Після усіх вітальних виступів представники влади та молочної компанії «Данон» розрізають стрічку на вході до приймального пункту. Представникам влади дозволяють зайти до середини, але попередньо змушують вдягти одноразові халати та бахіли. На виході з пункту бажаючим пропонують скуштувати «Активію» від «Данон». Одними з перших пляшечки вручають представникам влади. Володимир Замикула відсьорбує йогурт і схвально хитає головою — сподобався. Тепер такий мають робити і з лівенського молока.

Утім, урочисте відкриття молочного кооперативу ще не пророкує йому щасливого майбутнього. Адже для того, аби холодильна установка працювала на повну потужність, а електрика не витрачалася даремно, до «Молочника» мають здавати близько тонни молока. Поки що до кооперативу щодня несуть 85-90 літрів. Можливо, коли жителі Лівенського, Маячки та Шедієвого отримають за своє молоко перші виплати, тоді справа піде краще.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
19 вересня 2013, 13:38 | Нові Cанжари | Суспільство
1. Ясен / 19 вересня 2013, 15:50
Як думаєте?Чи не закладено в закупні ціни на молоко вартість приймального пункту?Це ж всетаки 310 тис. Тільки в Маячці 160 корів,до кооперативу здають 90 літрів молока.Щось тут не так.Чи не призведе така монополізація закупівлі молока до значного зменьшення кількості корівок,ще до зміни цифр на політрекламних прапірцях!?
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації