Вхід | Реєстрація

Андрій Река пише листа послу Японії

Андрій Река пише листа послу Японії

Історія з вікнами, встановленими за кошти Кіотського протоколу, отримала несподіване продовження. Новосанжарський мер, аби добитися справедливості, вирішив звернутися листом до посла Японії в Україні Сакати Тоїчі. Нижче ми наводимо повну версію звернення.

 

«Надзвичайному і Повноважному
Послу Японії в Україні Саката Тоічі
Шановний пане Посол!

9 березня 2012 року у м. Бонн на 19-му засіданні Спеціального Підрозділу Секретаріату ООН з забезпечення дотримання Україна отримала позитивне рішення у питанні відновлення повноцінної участі в механізмах Кіотського протоколу.

З 500 проектів, що реалізуються в рамках Кіотського протоколу в Україні, 17 виконуються в Полтавській області.

Один з таких проектів —― встановлення енергозберігаючих вікон в будівлі навчально-виховного комплексу в селищі Нові Санжари. Встановлено 258 вікон з 480.

Для урочистого огляду об’єкту було запрошено і Вас, пане Посол.

Та, на жаль, під час Вашого візиту Вам надалась однобока інформація спеціально підготовленими до візиту людьми.

Зауважу, що вперше на зустріч з такою шановною, високопоставленою особою, як Ви, пане Посол, не було запрошено селищного голову, який є представником інтересів територіальної громади, діти якої навчаються в школі. Причина одна — створення інформаційного вакууму для Вас.

Насправді за рахунок Кіотського протоколу в Новосанжарському навчально-виховному комплексі встановлено вікна, які сприяють економії теплової енергії, але не забезпечують вентиляцію навчальних класів. А, отже, переслідуючи мету енергозбереження, випущено основне — здоров’я дітей.

Неодноразово до мене як до керівника органу місцевого самоврядування звертались батьки учнів, що в приміщеннях школи задуха. Деякі з найбільш активних та максимально спроможних батьків уже почали заміну за власні кошти вікон, встановлених за кошти «зелених інвестицій». Про це чудово знали зустрічаючі Вас посадові особи, але, намагаючись прикрити свою бездіяльність, не оприлюднили відповідну інформацію.

Прошу Вас, пане Посол, розглянути моє звернення та вплинути на ситуацію щодо встановлення в повному обсязі енергоекономних вікон в цілісному навчально-виховному комплексі в селищі Нові Санжари Полтавської області, що забезпечуватимуть належну вентиляцію приміщень та не викликатимуть зрозумілого обурення батьків.


Автор: З великою повагою до Вас, селищний голова А. О. Река


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
19 вересня 2013, 15:45 | Нові Cанжари | Суспільство


1. Ясен / 19 вересня 2013, 16:06
Випадок унікальний,бо вже оті японські вікна потроху міняють на більш якісні,та підходящі -китайські.Пане посол,невже ваші технології відстають від китайських?Чи Ви жертва махінацій.Так тут наші ,вітчизняні технології поза конкуренцією.
2. вікна / 19 вересня 2013, 17:38
бред ...
3. вы все сдохните / 19 вересня 2013, 20:37
Я вижу кому- то скучно
4. людмила / 19 вересня 2013, 20:55
Все вірно,за проступки та злочини потрібно відповідати .
5. Чудо Юдо / 19 вересня 2013, 21:48
У цій історії шкода японців
6. Юрій Лісовський / 20 вересня 2013, 01:07
4. людмила пише:
«Все вірно,за проступки та злочини потрібно відповідати .»


На жаль без зміни влади пан Лелюк та йому подібні навряд чи будуть відповідати.
7. Міхайліченко / 20 вересня 2013, 06:20
2. вікна пише:
«бред ..»
Ну чому ж бред.Якщо мета дійсно встановити нормальні вікна ,то зовсім не бред,а грамотно і сміливо.Без уваги посла нічого невирішиш.Якщо політична дуель,то вже задовбало.
8. вікна / 20 вересня 2013, 20:58
"які сприяють економії теплової енергії, але не забезпечують вентиляцію навчальних класів" бліна ну чи не шизефреніки оце пишуть )))))))))))))))))))) хочуть шоб вікна були енергозберігаючими і одноразово винтеляційними )))))) для цього потрібно відкрити вікно до початку занять для провітрювання. І при чому тут посол ??? японці виділили кошти Україні, а казнокради ці кошти усвоїли
9. 44444 / 20 вересня 2013, 23:05
8. вікна пише:
«для цього потрібно відкрити вікно до початку занять для провітрювання.»

Для того, щоб їх відкрити, необхідно передбачити відповідні конструкції. От на цьому чиновники і зекономили. Підійдіть до приміщення школи - подивіться на форточки, і все зрозумієте.
10. 888 / 20 вересня 2013, 23:28
правильно.если всем остальным пофиг.хотя школа районной рады.
11. Ясен / 21 вересня 2013, 04:44
8. вікна пише:
« казнокради ці кошти усвоїли»
так про це й мова.
8. вікна пише:
« енергозберігаючими і одноразово винтеляційними»
енергозберігаючими в закритому вигляді,вентиляційними в відкритому.Я зрозумів ,що недостатньо відкриваються,або зовсім невідкриваються.
12. Учитель / 24 вересня 2013, 11:44
Що ж провітрювати як вони без тих що відкриваються у Юлі в тюрмі і то відкриваються.
13. Учитель / 24 вересня 2013, 11:55
МИ не витримуемо уроку,а діти задихаються ,бо клас закупорений і коридори також.Прийди на урок і витримай іподивися на дитину,тільки жалко,що тут іі немае,тому такі безсердечні і учать як вижити дітям,а справжні батьки збирають гроші та замінюють на ті що відкриваються. Т ак дійсно навіщо японці нам дали на розкрадання кошти.
14. злий / 25 вересня 2013, 11:58
пан Лелюк, вкотре пропіарив партію регіонів, тепер за кошти Японців
15. Істина / 25 вересня 2013, 16:54
В "Єхо" писали,що на якійсь нараді голова РДА сказав,що вікна встановлені завдяки пану Лелюку.А в листі до посла говориться ,що завдяки японським коштам.Так,як?Чи все ж збрехав Шовкопляс?Може Лелюк причетний лише до форточки?
16. оля / 27 вересня 2013, 14:03
нормальні вікна-откриваються у нас в класі. а шо кращі були старі деревяні з дірками з природною вентиляцією?
17. pshrf / 27 вересня 2013, 14:06
а мені по барабану за чії їх кошти вставляли. Спасибі що вони є і все.
18. Ясен / 27 вересня 2013, 14:30
16. оля пише:
«нормальні вікна-откриваються у нас в класі. а шо кращі були старі деревяні з дірками з природною вентиляцією?»
Звісно старі були не кращі.Але якщо нові вікна "нормальні",то чому вже з десяток батьки поміняли?Металопластикові вікна краще зберігають тепло в порівняно з дерев"ними це добре,але якщо ті вікна не відкриваються,то клас може стати схожим на карцер.Так що Оля не будьте мінімалісткою,вікна в НВК невідповідають вимогам.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації