Вхід | Реєстрація

У п’ятницю хлопець «замінував» шість банків

У п’ятницю хлопець «замінував» шість банків

Повідомлення про те, що в одній із фінансових установ, котрі діють у Кобеляках, закладена вибухівка, надійшло на номер чергової частини обласного Управління з ліквідації надзвичайних ситуацій.

У п’ятницю 20 вересня о 7:05 на номер «911» надійшло телефонне повідомлення. У ньому йшлося, що один із кобеляцьких банків замінували. Людина, яка телефонувала, не уточнювала, який саме. Психологи, котрі працюють при обласному Управлінні МНС, одразу ж перетелефонували на номер, із якого надійшов дзвінок. По голосу вони визначили, що з ними розмовляє зовсім молодий хлопець. Швидше за все, неповнолітній. Хлопчина розказав, що дзвонив не він, а його друзі, які живуть у Карлівці.

Повідомлення про «бомбу» одразу ж було переадресоване в Кобеляки, до райвідділів МНС та міліції. У всі шість банківських установ, що працюють у місті, та на віддалену робочу точку Полтава-Банку були направлені правоохоронці. Вони попередили співробітників фінансових установ про потенційну небезпеку. Банки не працювали до 11-ої години, аж доки сапери, котрі приїхали з Полтави, не закінчили свою перевірку. Звичайно ж, ніякої бомби фахівці не виявили.

Паралельно правоохоронці вели оперативну роботу з установлення особи того, хто дзвонив. За словами начальника Кобеляцького райвідділу внутрішніх справ Миколи Подоброго, це було зовсім не складно. Уже протягом години було встановлено, що повідомлення надійшло не з Карлівки, а з села Соснівка Кобеляцького району.

 

Хлопчик дзвонив у… американську поліцію

Далі все було справою техніки. «Мінером» виявився 13-річний хлопчина, учень однієї з кобеляцьких шкіл. На момент прибуття правоохоронців підліток уже усвідомив, що накоїв лиха. Він поламав сім-карту і пошкодив телефон, із якого дзвонив. Ці речі вилучені як докази. Під час розмови з міліціонерами хлопчик пояснив, що дзвонив у… американську поліцію. Нібито друзі йому розповідали, що номер «911» — це телефон поліції США.

По даному факту відкрите кримінальне провадження за ознаками статті 190 частини 1 КК України «Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення або пошкодження об’єктів власності». Справа буде направлена в суд. Хлопчика, звичайно ж, звільнять від відповідальності через його юний вік. А ось батькам доведеться відшкодовувати збитки. Щоправда, керівники фінансових установ, що працюють у Кобеляках, поки що не збираються звертатись із цивільними позовами до суду. А ось за прибуття саперів батьки, швидше за все, заплатять.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 вересня 2013, 13:37 | Кобеляки | Надзвичайне
1. Любов / 27 вересня 2013, 12:31
Сміливий хлопець)) Батьки, не сильно сваріться будь ласка. Вік такий, тягне на пригоди. Краще так жартувати, аніж цвяхи на колії потяга класти.
2. Чудо Юдо / 27 вересня 2013, 13:59
1. Любов пише:
«аніж цвяхи на колії потяга класти. »

А що може статися від цвяха на колії? О_о

А я б своєму по шиї дав би. Не дуже, але дав би.
Ага, і ще цікаво, що то таки за номер 911 в Україні? По ньому таки можна з’єднатися із черговою частиною? А чому тоді його не розповсюджують серед народу і не рекомендують по ньому телефонувати "раптом що"?
3. Любов / 27 вересня 2013, 14:26
2. Чудо Юдо пише:
«А що може статися від цвяха на колії? О_о

А я б своєму по шиї дав би. Не дуже, але дав би.
Ага, і ще цікаво, що то таки за номер 911 в Україні? По ньому таки можна з’єднатися із черговою частиною? А чому тоді його не розповсюджують серед народу і не рекомендують по ньому телефонувати "раптом що"?»


Чудо Юдо, хочеш спробувати покласти цвяхи і подивитися що буде? ))
Я мала на увазі підліткові "експерименти", які можуть загрожувати життю людей.
Наприклад, коли діти перевіряють чутку, нібито лазером можна збити літак:
Посилання на gtrk-omsk.ru

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації