Вхід | Реєстрація

Церкву Юрія Переможця освятив Патріарх Філарет

Церкву Юрія Переможця освятив Патріарх Філарет

На урочисте дійство, яке відбулося в Кобеляках у п’ятницю 20 вересня, зійшлися майже 500 городян та гостей міста.

Святійший Філарет, Патріарх Київський і всія Руси-України приїжджає в Кобеляки вже не вперше. Сім років тому він освячував місце, де мали розпочати будівництво церкви Юрія Переможця. За цей час у парку Богдана Хмельницького з’явилась повноцінна, досить велика споруда з усіма ознаками православного храму.

У п’ятницю ж Філарет мав освятити престол нової церкви. Цим обрядом завершується ряд дійств, обов’язкових для того, щоб храм вважався повноцінним та відповідав усім православним канонам. Разом із Патріархом до Кобеляк приїхали Митрополит Полтавський і Кременчуцький Федір та ряд високопоставлених представників церкви з інших єпархій. Філарет провів службу, яка тривала більше чотирьох годин. Із майже п’ятисот присутніх близько 150-ти чоловік залишалися до кінця дійства. По завершенню служби Патріарх Філарет звернувся до вірян із промовою, у якій розповів притчу про посіяні зерна і розтлумачив її. Щодо нового храму, то він сказав: «Церква — скромна, буде нести Слово Боже людям, які повинні пізнати Істину Господню».

Також Патріарх Філарет вручив церковні відзнаки всім людям, котрі зробили свій внесок у спорудження храму Юрія Переможця. Серед них — представники влади, бізнесмени-благодійники, люди, які виконували будівельні роботи. Був відзначений і міський голова Кобеляк Олександр Ісип. Його удостоїли орденом Юрія Переможця. Міський голова у своєму виступі подякував Патріарху, громаді та гостям за те, що зібралися разом і провели церковну службу. Та назвав події, які відбулися того дня, історично значимими для Кобеляк. А їх важливість зрозуміють і визнають уже протягом найближчого десятиліття.

У свою чергу, священик Дмитро Кулічковський, який, власне, і став ініціатором будівництва церкви, заявив, що цього дня збулася його головна мрія — збудувати в Кобеляках церкву.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
27 вересня 2013, 11:40 | Кобеляки | Культура та освіта
1. Чудо Юдо / 27 вересня 2013, 14:12
Чесно, дивлячись на цих дядечків у широченних одежка і височенних шапках, з довжелезними свічками в руках, на їхні шаманські танці... Ну просто згадується пісня Карабаса-Барабаса: «Мы вам покажем представленье, Ах, это просто загляденье!..»

Посилання на www.youtube.com


Віруючих прошу не ображатися. Віра вірою, але мені просто здається, що вся ця помпезність православної церкви Богу абсолютно не потрібна і придумана вона для людей. Явно не для Нього.
2. stogryven / 27 вересня 2013, 19:07
1. Чудо Юдо пише:
«Явно не для Нього.»

100% Факт.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації