Вхід | Реєстрація

«Щоб стати рятувальником, потрібно мати сильне бажання і не мати судимостей!»

«Щоб стати рятувальником, потрібно мати сильне бажання і не мати судимостей!»

У приміщенні Лелюхівської школи відбулася зустріч школярів із працівником районного відділу МНС, яку організувала районна служба зайнятості. Учні поспілкувалися з гостем та дізналися про особливості роботи працівників Міністерства з надзвичайних ситуацій.

О 10:00 у затишному залі школи зібралися діти та гості свята. Спочатку виступали діти. Вони присвячували благородній професії пісні, сценки, декламували вірші. І стверджували:

— Працівник МНС — це найпрестижніша робота, де не шкодують життя, щоб рятувати та оберігати інших людей.

Діти дякували рятувальникам за їхню роботу та висловлювали бажання бути такими ж сміливими, щоб робити героїчні вчинки. Після виступів дітей до слова запросили Яніну Шило, заступника начальника відділу надання соціальних послуг районної служби зайнятості.

— Один з найголовніших виборів в нашому житті — це вибір професії. Від цього залежить наше майбутнє та наш добробут. Щоб допомогти його зробити усвідомленим та виваженим, ми організували цього разу зустріч з рятувальником. Ми лишаємо вам відповідні буклети та нагадуємо, що вибір професії є одним з найвизначальніших та найважливіших у житі.

Наступним виступає працівник МНС Петро Капустюк:

— Працівники МНС мають дуже широкий спектр робіт. Якщо стається якась ситуація, а ми не можемо допомогти, то лише тому, що не маємо відповідної техніки чи спеціалістів. Зараз в Україні є можливість навчатися на рятувальника в трьох закладах: у Харкові, Львові та Черкасах.

Після цього чоловік запросив переглянути фільм про складнощі цієї професії.

Діти захоплено спостерігали, як в сюжеті рятувальники працюють у воді, на землі, у вогні та повітрі.
Петро Капустюк підкреслив:

— Щоб стати рятувальником, треба мати велике бажання та не мати судимостей! Приміром, якщо буде вказано, що ви були на обліку в міліції, то дорога до цієї професії закрита. Також потрібно мати міцне здоров’я та сильне прагнення допомагати людям. При вступі на навчання треба набрати необхідний бал, щоб вас могли зарахувати у цей заклад. У нашій професії найважливіше понад усе — людське життя, а вже потім рятування якихось культурних і матеріальних цінностей.

Наприкінці зустрічі ведучий запитав у дітей, чи бажає хтось стати рятівником. Піднялося з десяток рук. A сам представник райвідділу МНС по закінченні заходу запросив всіх охочих подивитися на костюм рятувальника. Бажаючих знайшлося чимало. Один з учнів, невисокий хлопчик, переодягнувся у форму рятувальника і викликав щирі посмішки своїм дещо кумедним, але милим виглядом. У інших одразу виникло бажання з ним сфотографуватися.

Сподіваємося, що проведена зустріч не мине даремно, а обов’язково надихне когось із школярів стати в майбутньому рятівником людського життя.


Автор: Роза ТУМАНОВА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
30 вересня 2013, 09:24 | Нові Cанжари | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації