Вхід | Реєстрація

Лише пенальті принесли перемогу

Між кобелячанами і новосанжарцями велася запекла боротьба за право вийти у фінал обласної спартакіади освітян.

Право приймати зональні відбіркові змагання VІІІ Спартакіади працівників закладів освіти довірили Кобелякам. Це вже майже стало традицією. Гарна спортивна база дає можливість регулярно проводити змагання, навіть всеукраїнського рівня. До Кобеляк для того, щоб визначити, хто ж із педагогів та інших працівників навчальних закладів спортивніший, приїхали освітяни з Новосанжарського, Козельщинського районів та міста Комсомольська.

Під час офіційної частини відкриття змагань, котру провели у спорткомплексі «Іскра», перед фізкультурниками виступили заступник голови РДА Микола Шабалтій та начальник відділу освіти Наталія Коваль. Зокрема, Микола Павлович, привітавши всіх, виокремив і видатний успіх земляків-кобелячан: нагадав про вісім медалей різної проби, котрі завоювали місцеві рукоборці на чемпіонаті світу.

Після завершення офіційної частини фізкультурники розійшлися по спортивних майданчиках. Волейболісти залишились у спортзалі «Іскри», а футболісти пішли до парку Богдана Хмельницького, де розташоване поле зі штучним покриттям.

Саме там, на відкритому повітрі, і розгорілися справжні пристрасті. Ні, у спортзалі теж точилася боротьба. Та у волейболістів і волейболісток результати ігор ні в кого сумнівів не викликали. Усе відбулося більш-менш прогнозовано. У чоловіків турнір виграли кобелячани, у жінок — новосанжарки.

Команди сусідніх районів пробилися і до фіналу футбольного турніру. Хоча слово «пробилися», у даному випадку, є не зовсім правильним. Адже під час півфінальних ігор кобелячани і новосанжарці буквально «знищили» своїх суперників, «наколотивши» в їх ворота більше десяти голів. «Постраждали», відповідно, освітяни з Козельщини та Комсомольська. Глядачі, які за всім цим спостерігали, прогнозували, що в фіналі відбудеться справжня битва, адже суперники приблизно рівні за силами.

У принципі, так і сталося. За своїм драматизмом та закрученою інтригою футбольний матч між кобеляцькими та новосанжарськими педагогами міг би дати фору поєдинкам набагато вищого рівня. Хто б міг подумати, що, програючи за кілька хвилин до фінального свистка із різницею у два голи, втративши через вилучення основного гравця, новосанжарці ще боротимуться? І вони не просто боролися, а ледве не перемогли. А їх голкіпер Євген Трипуз несподівано став автором найкращого голу всього турніру. Відбивши м’яча після атаки кобелячан, Євген промчав із ним через увесь майданчик, обвів кількох суперників і буквально «вколотив» кулю в сітку чужих воріт. Драматичний і видовищний поєдинок завершився внічию 4:4. Щоб визначити переможця, суперникам довелось пробивати пенальті. Влучнішими і фартовішими виявилися кобелячани.

Отже, до фінальної частини Спартакіади освітян, яка відбудеться 1 жовтня в Полтаві, вийшли волейболістки з Новосанжарського району, їх колеги-чоловіки з Кобеляцького та кобеляцькі футболісти. Крім названих видів змагань, до програми додадуться легка атлетика і гирьовий спорт.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 вересня 2013, 18:07 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації