Вхід | Реєстрація

«Колос» ледве не втрачає заслужену перемогу

«Колос» ледве не втрачає заслужену перемогу

У черговому матчі першості області з футболу кобеляцький «Колос» здобув важку перемогу над новосанжарським «Стандартом».

Ці команди, якщо застосовувати боксерську термінологію, є суперниками однієї вагової категорії. Обидва колективи є «народними». Тобто, фінансуються за бюджетним принципом, фактично за кошти місцевих платників податків. А оскільки бюджети сусідніх районів не «тріщать від грошей», то й на утримання футбольних команд ніхто зайвих гривень не витрачає. Саме тому клуби обходяться без заїжджих «зірок». За них виступають місцеві жителі. Виступають більше з міркувань патріотизму та бажання грати в футбол.

«Стандарт» ще більш «бюджетний» колектив аніж «Колос». Цю тезу зайвий раз підтвердив матч дублерів. У новосанжарців не те що необхідної кількості замін не було, вони не назбирали навіть одинадцяти гравців, здатних вийти на поле у стартовому складі. Тому весь матч юні вихованці «Стандарту» грали в меншості — дев’ять проти одинадцяти.

Така чисельна нерівність призвела до тотальної переваги кобелячан на футбольному полі. За перший тайм новосанжарці лише двічі переводили м’яч на чужу половину майданчика. А воротар кобелячан відверто замерзав. Та, не дивлячись на це, гравці «Колоса» дуже довго не могли забити хоча б один гол. Лише в кінці тайму півзахиснику Андрію Поцілуйку вдався удар із лінії карного майданчика. Дійшло до того, що тренери по ходу матчу відправили Едуарда Іщенка, одного з центральних захисників, у напад. У захисті в нього роботи не було. Це принесло результат. У другому таймі Іщенко забив два голи, ще один провів Поцілуйко. 4:0 — з таким рахунком «колосяни» здолали дев’ятьох новосанжарців.

Доросла команда «Стандарту», граючи в одній лізі з «Колосом», має статус аутсайдера. «Колосяни» ж є міцними середняками. Саме тому вони небезпідставно розраховували на перемогу. Забігаючи наперед, скажемо, що вони її здобули. Але легкою ця звитяга не була. Матч повністю виправдав сподівання вболівальників (щодо інтриги й великої кількості забитих голів) і став справжнім дербі. Тобто, принциповою боротьбою між земляками. Сім голів забили обидві команди, а остаточний результат був під сумнівом аж до фінального свистка рефері. Хоча спочатку ніщо не віщувало такої напруженої боротьби.

Тільки-но футболісти вийшли на поле, як навіть візуально стало зрозуміло, що в кількох новосанжарців є проблеми із зайвою вагою. І це далося взнаки по ходу гри. Легші і швидші кобелячани раз по раз вигравали спринтерські забіги. Особливо виділявся форвард «Колоса» Олег Грубий, який на правому фланзі нападу постійно оббігав свого візаві. А на лівому фланзі атак «Колоса» дуже добре комбінували Віталій Пищита, Євген Безуглий та Роман Солошенко. Тому в першому таймі перевага господарів ні в кого не викликала сумнівів. Вона знайшла своє втілення і в забитих голах. Двічі відзначався Олег Грубий, один гол забив юний півзахисник Ігор Близнюк. У новосанжарців, як не дивно це звучить, потрібно відзначити голкіпера Вадима Шовкового. Він пропустив чотири голи, але в жодному випадку до воротаря не було претензій. Вадим відбивав усе, що міг чисто фізично. «Колосянам» доводилось буквально «розстрілювати» голкіпера, аби м’яч мимо нього зайшов у сітку.

А ось у другому таймі все змінилось. «Колосяни» провели кілька замін і дещо втратили пильність та впевненість у собі. Ні, вони забили ще й четвертий гол, це зробив Владислав Савченко, але впевненості вже не було. А ось заміни, проведені «Стандартом», пішли на користь грі команди. І ось уже Владислав Олійник забиває два голи. «Стандарт» створює нові й нові небезпечні моменти біля воріт «Колоса». Господарі змушені захищатись. А тут ще й їх захисник Євген Волочай отримує друге попередження і покидає поле. І через хвилину новосанжарець Олександр Кириленко робить рахунок 3:4. Для «Колоса» запахло смаленим. Дехто з уболівальників кричить: «Ну, як пропустять іще, то більше на стадіон не ходитиму». Інші починають демонстративно підтримувати гостей із Нових Санжар. Усе ж кобелячани зуміли справитися з нервами і навіть закінчити поєдинок в атаці. Останнього удару по м’ячу завдав їх гравець Ігор Близнюк.

У принципі, матч виправдав сподівання всіх. «Колос» здобув перемогу, показавши в першому таймі непогану гру. «Стандарт» продемонстрував характер, а глядачі пережили цілу гамму емоцій — від ейфорії до розпачу. А потім усі ще встигли подивитись гру в Полтаві, де київські мільйонери вчерове підтвердили неадекватність отримуваних ними зарплат.

 

Турнірна таблиця

Першість Полтавської області 2013р. Группа «Б»

Станом на 29.09.2013р.

Дорослі

Команда

І

В

Н

П

М

О

1

«Нива» (Кошманівка)

13

9

3

1

40:10

30

2

«Чайка» (Дейкалівка)

12

8

3

1

33:13

27

3

ФК „Рокита» 

12

8

0

4

35:14

24

4

«Маяк» (Котельва)

12

6

2

4

26:20

20

5

«Колос» (Кобеляки)

13

6

2

5

19:15

20

6

«Вікторія» (Первозванівка)

12

2

4

6

15:24

10

7

ФК «Карлівка­2»

12

2

3

7

13:31

9

8

«Елеватор» (Селещина)

12

2

3

7

17:39

9

9

«Стандарт» (Нові Санжари)

12

1

2

9

14:46

5

 

Юнаки

Команда

І

В

Н

П

М

О

1

«Вікторія» (Первозванівка)

12

10

2

0

38 : 8

32

2

«Колос» (Кобеляки)

13

10

1

2

28 : 5

31

3

«Маяк» (Котельва)

12

9

2

1

33 : 10

29

4

«Нива» (Кошманівка)

13

6

0

7

24 : 27

18

5

ФК «Карлівка­2»

12

5

2

5

22 : 24

17

6

«Елеватор» (Селещина)

12

4

1

7

17 : 27

13

7

«Чайка» (Дейкалівка)

12

3

1

8

12 : 26

10

8

ФК «Рокита» 

12

3

0

9

11 : 34

9

9

«Стандарт» (Нові Санжари)

12

0

1

11

11 : 35

1

 


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
3 жовтня 2013, 15:52 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації