Вхід | Реєстрація

Безпека на дорогах

Безпека на дорогах

У ХХІ столітті важко уявити своє повсякденне життя без автомобілів, які набагато полегшують наше буття, але тим самим несуть із собою величезну небезпеку для життя дорослих і особливо дітей. Кожен день ти та твої однолітки йдите до школи чи на прогулянку.

Та вулиця великого міста — не найліпше місце навіть для дорослої людини. Тим більше, що вона не пристосована для дитини. Щодня дорогою додому зі школи чи навпаки дитина наражається на ризик потрапити в екстремальну ситуацію. Найчастіше через неуважність або незнання Правил дорожнього руху діти гинуть у дорожньо-транспортних пригодах, а травми ДТП — найтяжчі. Тому, щоб попередити дорожньо-транспортні пригоди, небезпеку для здоров’я та життя треба знати ці Правила і застосовувати їх.

• Не вибігати на проїзжу частину з тротуару. Потрібно спокійно зійти, попередньо оцінивши ситуацію.

• Ходити лише тротуарами, дотримуючись правої сторони, а якщо вони відсутні — по узбіччю, обов’язково повернувшись обличчям до транспорту, що рухається. Тоді не тільки водій бачитиме пішохода, а й пішохід — водія.

• Не переходити дорогу на червоне світло незалежно від наявності на ній автомобілів.

• Переходити дорогу можна лише в дозволених місцях: «зебра», підземні та наземні переходи.

• Зібравшись переходити вулицю, спочатку подивитися ліворуч, а дійшовши до середини — праворуч.

• Пам’ятайте, що причиною ДТП може стати не тільки наїзд автомобіля або мотоцикла, але й велосипеда. Нерідко саме вони є джерелом напруженості на вулицях, у дворах.

• Чітко визначте для себе межі території для прогулянок. Вулиці переходьте тільки в групі з іншими пішоходами.

• У разі дорожньо-транспортної пригоди надати можливу допомогу потерпілим і повідомити про пригоду міліцію.

На жаль, не всі добре знають ці Правила й іноді нехтують ними. А тому щорічно на наших дорогах гинуть сотні дітей і дорослих. Трапляються дорожньо-транспортні пригоди дуже часто у таких випадках, коли ніби-то нічого не загрожувало.


Автор: Олег Олефіров, начальник ВДАІ Кобеляцького РВ УМВС України в Полтавській області, майор міліції


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
20 жовтня 2013, 09:55 | Полтавщина | Суспільство
1. Бувалий / 20 жовтня 2013, 11:22
А найголовніше -- остерігатися п*яних кобеляцьких мєнтів, які залитими очима стоячий автобус не помічають, не те що пішоходів: Посилання на www.0564.ua
2. Чудо Юдо / 20 жовтня 2013, 16:38
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації