Вхід | Реєстрація

У райцентрі 80 гирьовиків боролися за перемогу

У райцентрі 80 гирьовиків боролися за перемогу

У суботу в спортивному комплексі «Іскра» традиційно проходив Всеукраїнський турнір із гирьового спорту серед юнаків та дівчат пам’яті народного лікаря України Миколи Касьяна.

Змагання з гирьового спорту серед юнаків та дівчат в Кобеляках уже стали традиційними. Цього року вони відбулися вчетверте. Наше місто приймало спортсменів із Полтавської, Дніпропетровської, Харківської і Сумської областей. Загалом, помірятися силою зібралося вісімдесят спортсменів, які склали вісім команд. Проте цього року кількість учасників значно менша, ніж минулого. Організатор турніру Артем Письмак пояснив це тим, що багато спортсменів не змогли потрапити на турнір у зв’язку з фінансовим моментом відряджаючих організацій. Тому приїхали лише найсильніші. Зменшилась і географія учасників. Адже минулого року до Кобеляк приїжджали спортсмени аж із шістьох областей України. Та все ж, змагання відбулися. І варто зазначити, що такого роду турніри є унікальними і рекордними за складом учасників. У змаганнях приймали участь хлопці та дівчата віком від п’яти до вісімнадцяти років. Вони виборювали перемогу як у особистому, так і в командному заліку. До речі, наймолодшими учасниками змагань були кобелячани: п’ятирічний Арсен Зінченко та семирічна Софія Китаста. Вони з неабияким запалом боролися за перемогу.

Після урочистостей, промов та вітань спортсменів змагання розпочалися. Суддями цього року були: заслужений тренер України, суддя національної категорії Олег Мороз із Полтави, Євген Плотніков із Харкова, суддя національної категорії Григорій Третяк із Нікополя та суддя міжнародної категорії Борис Смірнов із Харкова. До речі, він у свої 78 років прекрасно коментує і одночасно підраховує результати учасників.

За результатами змагань у командному заліку перше місце виборола найчисельніша команда турніру — збірна Харківської області. Друге місце зайняла Полтавська область. До речі, такий хороший результат команда здобула завдяки значному внеску кобеляцьких гирьовиків. Третє місце посіла команда Дніпропетровської області, четверте зайняли сумчани.

У особистому заліку кобеляцькі юні силачі вибороли аж 7 медалей. У абсолютній ваговій категорії серед юнаків 2000 року народження та молодших на 12-кілограмових гирях третє місце виборов Владислав Скубій із результатом 39 підйомів. У цій же категорії Володимир та Вадим Литвини зайняли 5 і 6 місця.

Серед дівчат 1999 року народження та молодших у вазі до 53 кілограмів Тетяна Бердник підняла 12-кілограмову гирю аж 18 разів і зайняла 2 місце. Сніжана Скубій підняла снаряд 17 разів і виборола 3 місце. Руслана Кулик теж показала результат 17 підйомів, але, поступившись за власною вагою, посіла 4 місце. Третє місце в категорії до 58 кілограмів виборола Валерія Величко. У цій же вазі Валерія Тищенко посіла 4 місце. У категорії до 58 кілограмів серед дівчат 1995-1998 року народження Марина Шуліка виборола друге місце. Спортсменка з легкістю змогла підняти однією рукою 16-кілограмову гирю цілих 30 разів. Також варто зазначити, що в показовому виступі Марина виконала досить тяжку вправу, піднявши однією рукою дві гирі 16 та 12 кілограмів. Як зізналися нам досвідчені спортсмени, таку вагу навіть не кожен чоловік зможе підняти.

У абсолютній ваговій категорії серед дівчат третє місце посіла Іванка Курочка з результатом 44 підйоми 12-кілограмової гирі. Та найбільш видовищними були виступи наймолодших учасників турніру. Арсен Зінченко підняв 4-кілограмову гирю 18 разів. А Софія Китаста справилася з такою вагою аж 35 разів. Вони беззаперечно стали чемпіонами турніру.

Майстерний результат, але вже поза конкурсом, показав кобелячанин Андрій Коваленко, який підняв гирю вагою 24 кілограми аж 203 рази.

Усі спортсмени-переможці були нагороджені цінними призами, пам’ятними футболками турніру, а команди-лідери отримали кубки. До речі, представники клубів та тренери спортсменів із інших областей були просто вражені високим рівнем проведення змагань і висловили пропозицію щодо проведення в Кобеляках Чемпіонату України з гирьового спорту серед юнаків та дівчат. Що ж, можливо, через рік ми будемо зустрічати в нашому місті силачів уже з усієї України.


Автор: Дарія СРІБНА


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
18 жовтня 2013, 11:20 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації