Вхід | Реєстрація

Фермери зізнаються, що рекордний урожай їх не радує

Фермери зізнаються, що рекордний урожай їх не радує

Цього річ вся Україна, а з нею і Полтавщина, і Кобеляцький район зібрали рекордний врожай зернових. Хоча говорити «зібрала Україна чи Кобеляцький район», напевне, не зовсім правильно. Адже більшість українців до встановлення того зернового рекорду не доклали ніяких зусиль.

Між тим, аграрії відверто зізнаються, що цьогорічний врожай їх зовсім не радує. Восени і навесні, купляючи насіння і добрива в http://b-t.in.ua/  чи в «Райці», запасаючись паливно-мастильними матеріалами та дотримуючись технології, вони мріяли зовсім про інше. Конкретніше – закладаючи підвалини високого врожаю, сподівались на такий же високий прибуток. Але сподівання виявились марними. Говорить Володимир Струк, голова СФГ «Шанс»: «Так, ми добре попрацювали і нічого Бога гнівити, погодні умови нам дуже допомогли. І коли почали збирати ранні зернові та соняшник, не могли приховати свого захоплення. Пшениця і озимий ячмінь  дали по 60 центнерів, соняшник – по 36. І це не на  якомусь дослідному клаптику землі це – на 300-гектарних площах. Кукурудза теж добре «сипонула». Але 100-центнерними врожаями нас вже не здивуєш. А потім ми почали все це збіжжя продавати. І виявилось, що радіти нічому. На рекорді ми заробили менше, аніж у минулому році.»

Схожу точку зору має і більшість інших фермерів району. Так «сенгентівські» гідриди соняшнику, куплені в http://b-t.in.ua/  порадували віддачею. Але ціна на соняшник знизилась майже у два рази. На кукурудзу – теж.

Українські урядники вже відрапортували про небувалий успіх у вирощенні продукції рослинництва. І говорять про потенційний 100-мільйонний врожай. З цього приводу досвідчений фермер Струк каже: «Чи можна в Україні виростити 100 мільйонів тонн зерна? Можна! Але це стане крахом для аграріїв. Все це добро нічим зібрати, нічим перевезти, ніде буде зберегти і нікому продати».


Автор: Степан ЛУГОВИЙ
Розміщено на правах реклами


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
23 жовтня 2013, 15:35 | Кобеляки | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації