Вхід | Реєстрація

Козаки разом із засудженими ходили в бібліотеку

15 жовтня з нагоди відзначення свята Покрови працівники Кобеляцького районного підрозділу кримінально-виконавчої інспекції провели зустріч за участю осіб, засуджених до покарання, не пов’язаного з позбавленням волі, працівників районного Центру для дітей сім’ї та молоді і представників громадських організацій козаків Кобеляччини.

Учасники заходу відвідали меморіальну дошку козацької слави, біля якої заступник краєвого отамана Полтавщини, отаман Кобеляцького козачого полку Микола Бондаренко ознайомив присутніх із минулим запорожців. Микола Іванович зробив короткий екскурс в історію нашої держави та розповів про героїчні звитяги предків: Івана Мазепи, Пилипа Орлика, Костя Гордійка та ін. Отаман наголосив на беззаперечній ролі цих видатних осіб у боротьбі за становлення незалежної козацької держави Гетьманщини.

Після цього всі присутні відвідали Кобеляцьку районну бібліотеку, де голова ради старійшин Міжнародної академії Козацтва, отаман козацької громади Кобеляцького району Микола Жук розкрив питання щодо історії заснування та діяльності українського козацтва. Микола Григорович зазначив важливість перейняття козацьких традицій, виховання любові та поваги до духовних цінностей українського народу для сучасної молоді.

Метою цієї зустрічі Микола Жук назвав виховання патріотизму, формування в засуджених осіб позитивних якостей поведінки та відповідальності за свої вчинки. Микола Григорович зазначив, що народ із такою героїчною багатовіковою історією та жагою до свободи повинен займатися розбудовою держави та піднесенням її статусу на міжнародній арені.


Автор: В'ячеслав Коваленко, старший інспектор Кобеляцького РП КВІ


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 жовтня 2013, 12:41 | Кобеляки | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації