Вхід | Реєстрація

Відтепер у Ліщинівці — найбільша в районі WI-FI-зона

Відтепер у Ліщинівці — найбільша в районі WI-FI-зона

Люди, які проживають в Ліщинівському будинку-інтернаті, віднині мають доступ до швидкісного бездротового інтернету.

У той час, як більшість жителів Кобеляцького району лише мріють про безперебійний вихід у інтернет-простір, підопічні Ліщинівського ПНБІ отримали доступ до найсучасніших технологій. У понеділок співробітники однієї із полтавських фірм установили в інтернаті обладнання, яке дає змогу створити на території закладу найбільшу WI-FI зону в районі. Надійний зв’язок забезпечується в радіусі 100 метрів від головного корпусу.

«Мрія зробити інтернет доступним для всіх людей, які в нас проживають, з’явилась ще кілька років тому», — розповідає директор Ліщинівського ПНБІ Анатолій Шкарбан. Та лише зараз усе склалося так, що вона стала реальністю. Вважаю, що інтернет нам особливо потрібен. Адже, якщо прикра доля обмежила наших підопічних у якихось можливостях, то ми просто зобов’язані допомогти їм розвинути інші здібності. А інтернет у цьому допомагає, як ніщо інше».

Більшість комп’ютерів установили в приміщенні бібліотеки інтернату. «У нас і так завжди людно, — розповідає культпрацівник Ольга Войткевич. — Люди дуже багато читають, навіть книг не вистачає. А з появою інтернету вони зможуть це робити прямо з екрану».

У корпусі №15 живуть люди, котрі мають проблеми з опорно-руховим апаратом. Пересуватись по території інтернату без спеціальних візків вони просто не в змозі. «Для них оцей WI-FI — це щастя, яке не кожному дано відчути, — пояснює Анатолій Шкарбан. — Чи то мороз, чи дощ зі снігом, а люди (у теплі, у добрі), не виходячи із приміщення, дивляться фільми чи отримують іншу інформацію. От є в нас Юля Мельніченко, вона вишиває. Література з даного профілю — дефіцит. А в інтернеті Юля вже знайшла все, що їй потрібно».

Наступним кроком, у залученні жителів ПНБІ до сучасних технологій, стане забезпечення їх планшетами.

— І це зовсім не утопія. WI-FI уже є, а далі купимо людям планшети або смартфони», — стверджує Анатолій Шкарбан.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
2 листопада 2013, 10:02 | Кобеляки | Суспільство
1. Коха / 2 листопада 2013, 12:29
Віват Анатолію!
2. Юрий / 3 листопада 2013, 10:11
Ох и насмешили! Самый мощный на 100 метров. Я бы сказал самый дешевый, во дают! Потратили 200 гр. а спишут 2000.
Хорошо умеете лапшу вешать вилки раздать забыли!
3. 7777 / 3 листопада 2013, 10:20
обладнання, яке дає змогу створити на території закладу найбільшу WI-FI зону в районі.

ви що--смієтесь-та Кобеляцькі (умільці) роздають інтернет на ВЕСЬ район---

ФІЛ-не друкуй не достовірну інфу
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації