Вхід | Реєстрація

Мисливці — не заготовачі м’яса

Красуня-осінь вступила у свої законні права: розфарбувала на деревах листя, з неба постійно дощить, а десь високо-високо курликають сумно журавлині ключі, поспішаючи у теплі краї.

Може, не всі полюбляють цю пору року, та є представники люду, які з нетерпінням чекають осені. Це — мисливці. Адже з листопада розпочинається сезон полювання на хутрових звірів. На території Кобеляцького ГМРГ полювання розпочинається 2 листопада і триватиме до 26 січня наступного року включно. До нового року полювати дозволяється в суботу і неділю, а в січні — у суботу на зайця, а в неділю — на лисицю (з єгерем господарства). Та лише при умові сплати членських внесків, заміни контрольної картки та доплати за відстрільну картку.

Традиційними видами мисливської фауни в наших краях є заєць-русак, червона лисиця та єнотовидна собака. У день полювання мисливець має право добути одного зайця, а лисиця та собака лімітовані. Зустрічаються в наших угіддях інші звірі (борсуки, куниці, видри, байбаки та інші), але полювання на них заборонене. За їх незаконний відстріл установлені високі штрафні санкції. І хоча кобеляцькі мисливці відзначаються високою дисципліною, проте варто звернути увагу на ряд суттєвих позицій щодо правил полювання.

По-перше. Слід дотримуватися техніки безпеки в поводженні з мисливською рушницею, не стріляти на шурхіт, на невидимі цілі. Узагалі, кожному мисливцю слід пам’ятати, що у ваших руках серйозна зброя, яка в одну мить лишає життя. Тому, піднімаючи рушницю, не забувайте про це!

По-друге. Вимагаємо від мисливців (особливо міських), погоджувати своє полювання на певній території з єгерем відповідної дільниці чи головою первинної організації УТМР. Та часто вони порушують це правило, що породжує справедливі нарікання з боку місцевих колег.

По-третє. Полювання в угіддях нашого ГМРГ здійснюється пішки. Автотранспорт слід залишати в населених пунктах. Використовувати його для заїздів наперед гону — заборонено. Будьте справедливими, дайте звіру шанс вижити.
І, по-четверте. Підтримуйте культуру полювання і вимагайте цього ж від інших. Ми ж з вами не заготовачі м’яса, а мисливці! Дотримуйтесь норм добування, а промах сприймайте з гумором та відчуттям, що ви цього звіра ще не раз зустрінете на мисливських стежках.

Від імені президії районної ради УТМР вітаю всіх із наступаючим святом! Бажаю міцного здоров’я, залізних нервів, гострого зору, незабутніх зустрічей на лоні нашої чудової природи! Ні пуху, ні пера!


Автор: Дмитро Срібний, почесний член УТМР


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
5 листопада 2013, 09:19 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації