Вхід | Реєстрація

На Новосанжарському ринку намагалися підірвати ветеринарний кіоск

На Новосанжарському ринку намагалися підірвати ветеринарний кіоск

1-го листопада, у п’ятницю, о четвертій ранку під одним із павільйонів селищного ринку пролунав вибух. Пізніше піротехніки дістали з-під кіоска деталі саморобної бомби. Хто й чому хотів підірвати далеко не найприбутковіший кіоск, з’ясовує слідство. Одна з версій — вибух організували конкуренти.

Новина про те, що на Новосанжарському ринку «якісь терористи заклали бомбу», з самого ранку стала топовою у будь-якому кутку Нових Санжар. При цьому оповідачі у деталі не заглиблювалися, а досить розпливчасто розповідали, що хтось когось хотів підірвати. Вогню у полум’я фантазій новосанжарців додавав той факт, що з ранку один з ветеринарних кіосків у центру ринку оточили десятеро правоохоронців місцевого райвідділу, які намагалися не підпускати близько перехожих та допитливих.

Міліцейські керівники, яких ми застали на місці події, були не надто говіркими. Заступник начальника Новосанжарського райвідділу міліції Сергій Пархоменко ситуацію змалював коротко.

— Знайшли кусок труби і будильник. Всередині кіоск повністю цілий, одна скляна полиця впала і розбилася.
За півгодини на ринок приїздить мікроавтобус із піротехніками. Територію навколо кіоску обтягують червоно-білою стрічкою, усіх відвідувачів ринку прохають обходити місце роботи спеціалістів іншим шляхом. Тим часом фахівці з бомб та вибухів обстежують місце імовірного «теракту». Один із піротехніків стає навколішки та зазирає під кіоск. Колезі пояснює, що шукає одну з частин саморобної бомби. Інші її складові лежать перед кіоском. Біля них в землю втикають таблички із номерками «1» та «2». Одна із частин — звичайний будильник радянського зразка, інша — шматок труби, заварений з одного боку.

Доки піротехніки оглядають місце вибуху, міліцейські слідчі спілкуються зі свідками. Найголовніший з них — сторож ринку. Після міліціонерів із ним вдається поспілкуватися і журналістам «ЕХО»:

— Я без чогось чотири ранку обходив ринок і почув хлопок. На звук пострілу із рушниці воно не було схоже. Але я б так і не знайшов, де воно бахнуло, якби не побачив світло. Зазвичай там скрізь темно, а то дивлюсь — із кіоска щось світиться.

Коли сторож підійшов до ветеринарного кіоска, то побачив, що світиться щось усередині. Пізніше з’ясувалось, що від вибуху всередині відкрився холодильник. Він то і був джерелом світла.

За словами правоохоронців, від вибуху кіоск майже не постраждав. Якби не розбита скляна полиця, то власниця ветеринарного кіоска практично не зазнала б збитків. Ми спробували поспілкуватися з нею, аби дізнатися, чи має вона підозри щодо того, хто саме заклав саморобну вибухівку під кіоск.

— Можливо, конкуренти… — охоче почала відповідати власниця павільйону. Але тут до неї підійшов працівник міліції у цивільному і сказав кілька фраз. Після цього жінка одразу ж передумала спілкуватися з представниками преси. Сказала лише, що ветеринарні товари продає на Новосанжарському ринку близько двох років.

— Ну що, міну вже знайшли? — запитують допитливі реалізатори, які скупчуються неподалік ряду міліціонерів і уважно слідкують за пошуками піротехніків.

— Странно, я з утра торгую і взрива не чув! — дивується один із продавців. — А-а-а, воно вночі було?! Кому воно, інтересно, було нада?

Щодо причин підриву ветеринарного кіоска на ринку висловлюють просте і очевидне припущення: жінку-власницю хтось хотів залякати. Можливо, конкуренти, можливо, недобрі знайомі. Хто саме підклав саморобну вибухівку під кіоск із котячим кормом і добавками для свиней, має з’ясувати слідство. Тим часом, новосанжарцям лишається радіти, що «ринковий теракт» виявився таким безневинним і, на щастя, не завдав нікому шкоди.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
7 листопада 2013, 13:32 | Нові Cанжари | Надзвичайне
1. кіоск / 7 листопада 2013, 16:43
"Кому воно, інтересно, було нада? " в кого такий бізнес тому і нада)))
2. 8888 / 8 листопада 2013, 17:38
зато эффект достиг своего результата.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації