Вхід | Реєстрація

У районі кір фіксували шість років тому

В Україні зафіксовані спалахи кору. Ми поцікавились, чи не загрожує ця хвороба кобелячанам.

Щоб дізнатися відповідь на це питання ми завітали в Кобеляцьке поліклінічне відділення до лікаря-інфекціоніста Віри Супруненко. Вона розповіла, що кір — це вірусна хвороба, що характеризується лихоманкою, млявістю, слабкістю, головним болем, висипами та нежиттю. Симптоми захворювання схожі на застуду, яка починається дуже гостро. Температура тіла підвищується до 38-39°, з’являється нежить, кашель, чхання, головний біль, набряки обличчя, можуть розвинутись кон’юктивіт та світлобоязнь.

Хоча симптоматика кору є специфічною, існує багато інших захворювань, що супроводжуються схожими клінічними проявами. Тому за найменшої підозри треба негайно звернутись до лікаря, щоб точно визначити діагноз.

Джерелом кору є тільки хвора людина. Передача інфекції відбувається повітряно-крапельним шляхом. Особи, які не хворіли на кір і не щеплені проти нього, залишаються чутливими до інфекції протягом усього життя і можуть захворіти в будь-якому віці.

За словами лікаря-інфекціоніста, останній раз у районі кір фіксували шість років тому. Тоді це захворювання виявили серед студентської молоді та нещеплених дітей. Чи будуть випадки цьогоріч — лікарі сказати не можуть. Адже характерними проявами епідпроцесу кору є циклічність та зимово-весняна сезонність. Особливо в групі ризику нещеплені люди. Тому основним методом профілактики захворювання на кір залишається вакцинація.

Насамкінець лікар-інфекціоніст наголосила, що зважаючи на високий ступінь небезпеки цього захворювання, при появі перших ознак необхідно негайно, не зволікаючи, ізолювати хворого і звернутись за медичною допомогою. І в жодному разі не можна займатись самолікуванням.


Автор: Дарія СРІБНА


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
17 листопада 2013, 14:39 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації