Вхід | Реєстрація

Білицький «молодняк» здобув кубок Собка

Білицький «молодняк» здобув кубок Собка

У суботу в селищі Білики відбувся футбольний турнір серед ветеранів. Змагання були присвячені пам’яті колишнього директора цукрового заводу Сергія Собка.

Турнір започаткований у 2012-му році. У перших змаганнях взяли участь 4 команди: біличани, спортсмени з Дрижиної Греблі, Котовського та Стовбиної Долини (Новосанжарського району). А кубок Собка поїхав у невелике село Котовське, футболісти якого перемогли всіх своїх суперників.

Цього разу організатори турніру вирішили збільшити кількість учасників. Біличани виставили дві команди з однаковою назвою «Сокіл». Крім господарів, на міні-футбольне поле вийшли фізкультурники з Дрижиної Греблі, Стовбиної Долини, Дашківки та Озер. Вирішення більшості організаційних питань узяв на себе голова профкому цукрового заводу Борис Вовк. Він відзначив: «Я б вручив кубки всім командам-учасницям. Хлопців потрібно заохочувати за те, що, не дивлячись на вік і зайнятість, вони займаються спортом». До речі, вік футболістів, які мали право грати, мав лише нижню межу — 35 років. Верхню планку обмежень ніхто не встановлював.

До початку ігор перед учасниками змагань виступили керівники району, селища та заводу. Уже дещо пізніше, коли матчі були у розпалі, депутат райради Микола Жук згадував: «Сергій Собко був людиною по-справжньому відданою роботі. Пам’ятаю, як він сам із сапою виходив на прополку цукрових буряків. Можливо, зараз комусь це видасться дивним. Мовляв, директор не цим повинен займатись. Можливо, й так. Але в ті часи, коли керівники пололи буряк, у всіх була робота і зарплата. А зараз?» Відзначали всі присутні і внесок Сергія Собка в розвиток білицького футболу. При ньому місцевий «Сокіл» виступав у чемпіонаті України серед колективів переробної промисловості.

Більшість ігор турніру пройшли в рівній боротьбі. Хіба що трішки важкувато доводилось представникам одного з білицьких «Соколів», котрі були старші за всіх інших футболістів. А ось їх більш молодші колеги своєю грою одразу ж продемонстрували бажання залишити кубок Собка в рідному селищі. Крім біличан, у розряд фаворитів входили і футболісти з Дрижиної Греблі. Їх представник Володимир Дрига не приховував бажання виграти турнір. Він зазначив: «Наша ветеранська команда існує вже два роки. Ми їздимо на різні турніри. Хотів би відзначити роль керівника сільгосппідприємства «Україна» Зінаїди Норки. Зінаїда Антонівна забезпечила ветеранську команду формою, іншим інвентарем. Планує придбати мікроавтобус для поїздок на змагання».

Та не дрижанам того дня судилося підняти над головою кубок Собка. До фіналу вийшли «молодняк» «Сокола» та ветерани з Озер. Матч пройшов у цікавій та напруженій боротьбі з численними гольовими моментами. Але гол був забитий лише один. М’яча у ворота суперників зумів провести біличанин Олександр Ковтун. І організатори, і самі фізкультурники висловили задоволення ідеєю проведення подібних змагань та підтвердили готовність розігрувати кубок Собка і в подальшому.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
21 листопада 2013, 17:42 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації