Вхід | Реєстрація

Час на спорт

Сьогодні ні слова про політику. Лише про спорт і здоров’я. Першим варто займатися, щоб мати друге. Звичайно, як альтернативу можна практикувати активне лежання (чи сидіння) перед телевізором. Але це рано чи пізно призводить до розвитку «дзеркальної» хвороби. Чоловіки із досвідом мають знати, що це таке.

Тож про спорт. Пити і курити — давно не круто в усьому світі. Круто бути спортивним і сильним. Але якось під час зустрічі влади з молоддю я з подивом дізнався, що у Нових Санжарах ніде займатися спортом. З подивом, тому що це абсолютна нісенітниця. Чого-чого, а різного роду секцій у нас вистачає. Хіба що любителям плавання та бобслею є привід посумувати. Наприклад, мій друг Пашка, окрім занять футболом, ходить на бокс до Олександра Довженка. У зручний для себе час, після роботи. До речі, деякі індивіди переконують, що не займаються спортом через нестачу часу. Мовляв, день малий, роботи усієї поробити не встигнеш, куди вже там на секцію! Насправді вони трохи лукавлять. Час є завжди. У вихідний, вранці перед роботою або навіть пізно увечері. Наприклад, більшість новосанжарських міні-футбольних команд у осінньо-зимовий період тренуються після 19:00, при світлі ліхтарів. При чому  практично за будь-якої погоди. Пропуск тренування для справжнього футболіста — ціла трагедія. Без перебільшень.

Футбол, можливо, надихає не всіх. Але є ще волейболісти, які збираються у Нових Санжарах та Лелюхівці. Є тенісисти, які регулярно грають у райвідділі міліції. Є любителі заліза та прокачаних м’язів, які ходять на тренування у «качалку» до Олександра Дерев’янка або до залу пауерліфтингу Юрія Стрюка. Деякі унікуми, до речі, встигають і на бокс, і на «качалку», і на футбол. Але то вже рідкісні екземпляри.

Ви можете сказати: «А у мене під боком немає секції, тому я не займаюся жодним видом спорту». Це, на жаль для вас, також не виправдання. Ще один мій знайомий, Віктор Антонович, приїжджає до Нових Санжар на мотоциклі за 15 кілометрів, щоб зіграти кілька партій у шахи зі своїм другом.

І взагалі, для спорту не обов’язково потрібна якась секція. Хлопці з НВК просто приходять на турніки біля міні-футбольного поля і займаються воркаутом. Або звичайним підтягуванням. Зрештою, можна просто купити на ринку недорогі кросівки і спробувати зайнятися бігом. Це потребуватиме від вас лише дисципліни. А стадіоном може бути будь-яка стежка у парку чи тротуар понад дорогою.

Час на спорт можна знайти завжди. Головне — розпочати. До речі, на це також дуже швидко підсідаєш, як на своєрідний наркотик. Але, на відміну від вживання тютюну та алкоголю, бути здоровим і спортивним — це дійсно круто.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
22 листопада 2013, 09:13 | Нові Cанжари | Редакційна
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації