Вхід | Реєстрація

Кожного дня на сухинівському посту даішники затримують 3-4 боржників

Кожного дня на сухинівському посту даішники затримують 3-4 боржників

Громадяни, які мають автомобілі, ризикують їх позбутися, не заплативши аліменти, комунальні послуги чи кредит у банку.

— Практично кожного дня ми затримуємо від двох до чотирьох транспортних засобів, власники яких мають проблеми з виконанням боргових зобов’язань, — розповідає Олександр Пасько, який зараз виконує обов’язки командира взводу ДПС. — Документи щодо цих людей нам надходять із державної виконавчої служби. Дані про транспортні засоби боржників заносяться в базу даних, а далі техніка їх вираховує.

Доки офіцер розповідав про специфіку роботи системи «Рубіж», вона спрацювала. У приміщенні поста ДАІ заревіла сирена. А на моніторі комп’ютера з’явилось зображення автомобіля і кілька цифр.

— Так, це в нас «Дачіа Логан» із Дніпропетровська. Судячи з коду на екрані, у власника проблеми з виконавчою службою, — прокоментував Олександр Пасько. Через дві хвилини до поста ДАІ наблизився вказаний автомобіль. Інспектор сигналом жезла звелів водію зупинитися. Той виконав вимогу і через кілька секунд уже прямував до правоохоронців, тримаючи в руках якусь папку.

— Оце видно, що чоловіка не перший раз зупиняють, уже й папери несе. Швидше за все, він борг погасив, а дані про це в базу даних ще не внесли, — пояснив Олександр Пасько. Дійсно, водій показав якісь постанови, їх одразу ж відкопіювали і відпустили автовласника.

— Але так буває далеко не завжди, — продовжив розповідь Олександр Пасько. — Он, бачте, стоїть «Мазда», далі — мікроавтобус і джип. Їх власники зараз терміново вирішують свої проблеми. Якщо владнають питання з виконавчою службою, а ті нададуть нам протягом доби письмове підтвердження, то поїдуть далі. Ні — їх машини евакуатором відвезуть на штрафмайданчик.

Офіцер категорично відкидає будь­яку можливість «домовитись». Пояснює: «Це — неможливо. Ну, уявімо, що хтось із співробітників міліції «пожалів» боржника за гроші. Але ж система «Рубіж» уже спрацювала. Інформація про це потрапила в нашу загальну систему даних. А підтвердження про те, що затриманий водій виконав вимоги виконавчої служби чи його машину відвезли на штраф майданчик, немає. І вже завтра про це запитають. І навіщо, скажіть на милість, співробітнику ДАІ втрачати роботу, відпускаючи боржника? Упровадження сучасних технічних засобів мінімізує можливості для корупції. І це — дуже добре».

З’являється на моніторі комп’ютера, що на посту ДАІ, і зображення автомобілів порушників швидкісного режиму, котрі в’їжджають у Кобеляки з боку Полтави. Там їх фіксує «Гарпун». А коли автівка доїжджає до сухинівського поста, її зупиняють. Після внесення змін у законодавство та проведення чергової модернізації технічних засобів фотофіксації, «даішникам» не обов’язково буде навіть зупиняти автомобіль порушника. Громадянину прийде так званий «лист щастя», тобто документальне підтвердження вчиненого ним порушення. Це — європейська практика. А після цього порушнику залишиться лише заплатити штраф. Але поки що, за словами Олександра Паська, подібна норма в Україні ще не введена.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
22 листопада 2013, 12:28 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації