Вхід | Реєстрація

Володимир Юрко розпочав ремонт вулиці Горького

Володимир Юрко розпочав ремонт вулиці Горького

Не сподіваючись на державу, житель Кобеляк разом із колегами з «Водоканалу» намагаються відремонтувати дорогу на одній із вулиць райцентру.

Нещодавно на одному з центральних українських телеканалів продемонстрували цікавий репортаж. Його головний герой, житель міста Горлівка, що в Донецькій області, почав самотужки відновлювати понівечене дорожнє покриття на проїжджій частині однієї з вулиць. І, схоже, що такі події є наймоднішим трендом у сьогоднішній Україні. Держава, яка вже дуже давно перебуває в стані дефолту, простіше кажучи, — банкрутства, самоусувається від виконання покладених на неї функцій. І громадянам на залишається нічого іншого, як брати на себе функції державних інституцій. З однією принциповою відмінністю: люди роблять це абсолютно безкоштовно.

Достеменно невідомо, чи дивився житель Кобеляк Володимир Юрко телесюжет про горлівчанина. А, можливо, його просто «дістала» величезна калюжа на вулиці Горького, яка завдає клопотів автомобілістам і пішоходам уже протягом десятиліття. Так чи інакше, а чоловік вирішив самотужки вирішити дорожню проблему.

До речі, для ремонту дорожнього покриття на вулиці Горького у вигляді державної субвенції в 2013­ому році мали надійти 40 тисяч гривень. Не надійшло жодної копійки. Усього ж на капітальний ремонт кількох кобеляцьких вулиць українська держава в поточному році обіцяла виділити 760 тисяч гривень. Виділила… аж 72 тисячі.

Саме тому Володимир Юрко, який живе на вулиці Горького в Кобеляках, вирішив ліквідувати знамениту калюжу самотужки. Для цього потрібно розчистити ґрунтові обочини поряд із проїжджою частиною та прокласти трубу, яка відводитиме воду з природної улоговини, котра існує в даному місці. Чоловік, який працює у ККП «Водоканал» майстром, погодився за власні кошти заправити пальним екскаватор і самоскид та самостійно безоплатно працювати. Розуміючи, що одноосібно Юрко все не осилить, директор «Водоканалу» Іван Дяченко направив на цю ділянку вулиці ще кількох своїх співробітників. Фінансову допомогу для придбання дизпалива надали приватний підприємець Іван Панченко та священик Святопроковського храму отець Георгій Момоход.

Орієнтовно роботи триватимуть 3 дні. Безумовно, ідеального ремонту дороги не буде. Але злощасна калюжа, якщо не зникне зовсім, то має суттєво зменшитись.

Кобелячанин зекономить для держави України кілька десятків тисяч гривень. Швидше за все, за ці гроші хтось із нових олігархів сходить у ресторан.

 

P.S. Стало відомо, що місцеві жителі також зібрали 800 гривень.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
22 листопада 2013, 13:37 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації