Вхід | Реєстрація

Алла Бажан представила книгу про історію розвитку освіти

Алла Бажан представила книгу про історію розвитку освіти

Минулого тижня в приміщенні районної центральної бібліотеки відбулась презентація книги «З історії розвитку освіти Кобеляцького району на Полтавщині», яку написали Вадим Михайловський та Алла Бажан.

Алла Бажан — неординарний педагог та цікава особистість. Вона вже є автором книги «Учитель, перед іменем твоїм…». А Вадима Михайловського, на жаль, уже немає серед живих. Він — педагог, людина-дослідник. Зробив чималий внесок у кобеляцький краєзнавчий інформаційний банк даних. Разом цим людям удалося зібрати чималий за обсягом та значимістю матеріал про історію розвитку освіти.

Минулого четверга в читальному залі районної бібліотеки відбулась презентація їхнього дітища. У згаданій книзі автори зробили спробу відтворити основні віхи розвитку освіти в районі, починаючи від дореволюційних часів і до сьогодення. Книга була надрукована цьогоріч у Києві за кошти профспілкових внесків освітян району.

Цього дня привітати одного з авторів із презентацією книги прийшли друзі, колеги, педагоги, представники керівництва району та артисти. Алла Бажан у своєму виступі коротко розповіла про історію появи книги. Вона зазначила, що колись, коли пройдуть роки, то для прийдешніх поколінь наше сьогодення вже стане історією. Тому обов’язком сучасників є збереження всіх подій та фактів нашого сьогодення.

— Спочатку при відділі освіти ми планували створити музей історії освіти нашого району, — каже Алла Трохимівна. — А далі виникла ідея написати книгу, аби кожен у своїй школі чи іншому навчальному закладі мав змогу нею користуватися.

Книга «З історії розвитку освіти Кобеляцького району на Полтавщині» включає в себе роки, починаючи від дореволюційного 1806-го, окупацію, відбудову та період проголошення Незалежності України. Також у книзі надруковані імена визначних людей, які народилися і виросли в нашому районі та, зрештою, стали відомими. Ще в ній можна знайти інформацію про дошкільні та позашкільні заклади району і навіть історію районної комсомольської й піонерської організацій.

На заході також була присутня донька Вадима Михайловського Лілія Вадимівна. Вона подякувала Аллі Бажан за продовження роботи її батька. Гості заходу також говорили теплі слова та дарували квіти Аллі Трохимівні. А насамкінець заходу свої музичні вітання автору підготував аматорський музичний ансамбль «Кобеляцькі джерела». Після чого всі присутні мали змогу ознайомитися з виставкою, організованою працівниками бібліотеки, під назвою «Освіта Кобеляччини: минуле і сьогодення», де можна було побачити матеріали з періодичних видань про свята та будні шкільного життя.


Автор: Дарія СРІБНА


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
22 листопада 2013, 14:43 | Кобеляки | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації