Вхід | Реєстрація

Школярам розповіли про Сімейний кодекс

Школярам розповіли про Сімейний кодекс

У рамках заходів до Конвенції ООН з прав дитини, яка була прийнята ще 20 листопада 1989 року, до Кобеляк завітали школярі Іванівської загальноосвітньої школи.

Школярі 9-го та 10-го класів відвідали Кобеляцьке відділення державної реєстрації актів цивільного стану та ознайомилися з його роботою. Начальник районного Управління юстиції Надія Коваленко разом із працівниками відділення провели освітньо-правовий захід. У ході зустрічі були озвучені основні вимоги Сімейного кодексу України щодо поняття сім’ї, шлюбу, порядку його державної реєстрації, установлення шлюбного віку та укладення шлюбних контрактів. Також школярів ознайомили з питаннями основних прав та обов’язків подружжя і порядком проведення реєстрації народження дитини. Учні, у свою чергу, цікавилися, як сьогодні найчастіше називають новонароджених. Їм відповіли, що найбільш популярними є звичні імена. І мовляв, мода на незвичні вже поступово відходить.

— Та буває, що нам доводиться відмовляти батьків називати новонародженого тим чи іншим іменем, — додала працівниця відділу реєстрації актів цивільного стану. — Адже ми пояснюємо, що в майбутньому в дитини можуть виникнути складнощі при оформленні деяких документів.

По завершенню зустрічі всі діти мали можливість переглянути фото обряду з дотриманням елементів українських традицій та відзначення смарагдового весілля сімейною парою, які прожили разом сорок років. Також школярі отримали відповіді на всі запитання та сфотографувалися на пам’ять у залі реєстрації урочистих подій.

Далі вони попрямували до Кобеляцької районної бібліотеки на засідання клубу «Феміда». Там вони переглянули фільм «Життя — це твій вибір». Після перегляду школярі обговорили його. А Надія Коваленко зупинилася на питанні кримінальної і адміністративної відповідальності неповнолітніх та навела ряд прикладів різних життєвих ситуацій.


Автор: Дарія СРІБНА


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації