Вхід | Реєстрація

Юридична консультація (інформація)



Ще 3 роки тому вступив в члени іншої політичної партії, від якої є депутатом до місцевої ради, але в управлінні юстиції до цього часу записаний керівником районної організації другої партії, яку реєстрував ще в 1997 році, хоча заява про вихід з членів і зняття повноважень керівника мною була направлена обласному керівництву партії. Чому управління юстиції не виключить мене із списку керівників колишньої партії, адже фактично я вже є членом іншої?



Так дійсно, на даний час, більшість керівників районних організацій заперечують про своє керівництво структурним утворенням політичної партії, мотивуючи, що подали заяву про звільнення з посади і виходу із членів партій, і звинувачують управління юстиції в тому, що їх не виключили зі списку керівників.



Хочу нагадати, що при здійсненні реєстрації будь-якої районної організації політичної партії, всі ці керівники особисто подають до реєструючого органу відповідний пакет документів, визначений законодавством та підписану ними заяву про реєстрацію або легалізацію і особисто отримують свідоцтво про реєстрацію або довідку про легалізацію.



А вже при поданні заяви про вихід з членів цієї партії та зняття повноважень керівника, не вважають за необхідне інформувати реєструючий орган, чим саме порушують вимоги Закону України «Про політичні партії». Адже ч. 2 ст. 6 чітко визначає, що «Громадянин України може перебувати одночасно лише в одній політичній партії». І незрозуміло, яким чином територіальна виборча комісія, порушуючи вимоги закону, не виключила зі списку таких осіб, а ще й зареєструвала депутатом від іншої партії, коли в списках структурних утворень політичних партій опублікованих в ЗМІ, наданих територіальній виборчій комісії та занесених до Єдиного Державного реєстру громадських формувань і даних держстатистики, даний громадянин є керівником іншої партії (виняток може бути, якщо дана партія входить до складу блоків).



Адже при проведенні зміни керівника, – саме попередній керівник повинен першочергово бути зацікавлений в тому, щоб в управлінні юстиції провели перереєстрацію і згідно вимог законодавства цей керівник повинен, в тижневий строк, повідомити реєструючий орган про відповідні зміни в керівних органах та юридичної адреси (оскільки в більшості випадках юридична адреса зазначається за місцем проживання керівників), а також повинні повернути до управління юстиції раніше видане Свідоцтво про реєстрацію, або довідку про легалізацію шляхом письмового повідомлення та подати відповідне повідомлення разом з копією протоколу зборів або конференції про перевибори. (ст.10)



У разі неповідомлення та неподання керівниками відповідних документів до реєструючого органу – в управлінні юстиції відсутні будь-які підстави самовільно вносити зміни до керівного складу структурного утворення політичної партії та її юридичної адреси.



А тому, прохаю всіх керівників структурних утворень політичних партій, в разі виникнення подібних випадків, не зволікати, а надавати своєчасно відповідну інформацію. При необхідності Вам може згодитися більш детальна юридична консультація, Київ, Харків, Полтава та інші міста мають чимало фірм котрі працюють в даній сфері.



Повідомляю, що на сьогодні, майже щоденно, з Міністерства юстиції України надходять контрольні доручення по перевірці діяльності структурних утворень політичних партій, особливо, в питаннях проведення конференцій, загальних зборів та правомочності повноважень керівних органів.



І для підтвердження фактів легітимності (правомочності) керівних статутних органів та діяльності самої організації прохаю всіх керівників районних організацій політичних партій подати до управління юстиції копії протоколів зборів або конференцій і завчасно в письмовій формі повідомляти реєструючий орган про проведення зборів, конференцій, різних заходів, демонстрацій, мітингів та запрошувати представників управління юстиції на дане засідання або зібрання.



Інформацію стосовно здійснення легалізації та внесенні змін до структурних утворень політичних партій можете отримати за адресою: м. Кобеляки, вул. Батиря, 6, або за телефоном 3-43-74.




 



Автор: Надія Коваленко начальник Кобеляцького районного управління юстиції


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
21 серпня 2009, 16:21 | |
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації