Вхід | Реєстрація

У Кобеляцькому районі рибалка блукав по Дніпродзержинському водосховищу цілу ніч

У Кобеляцькому районі рибалка блукав по Дніпродзержинському водосховищу цілу ніч

22 листопада 73-річний мешканець м. Кобеляки Олександр Рибалко вирушив з трьома друзями на Дніпродзержинське водосховище, щоб порибалити. Досвідчений рибак, який свого часу працював єгерем та неодноразово бував у тих місцях, добре підготувався до улюбленого промислу. Тепло одягшись, взявши вудочки, їжу, зігріваючі напої та мобільний телефон, чоловік на гумовому човні відплив у компанії друзів на  пошуки омріяної здобичі.

Через деякий час Олександр поплив у інший бік від своїх товаришів по рибалці та зник з поля їх зору.

«Коли почало темніти, зрозумів, що загубився, — пригадує чоловік. — Мої друзі вже повернулися на берег, дзвонили мені, питали де я, відповідав, що пливу».

Дезорієнтувавшись у місцевості, рибалка плив у зворотному напрямку від берега. Коли Олександр Рибалко не повернувся увечері додому, родичі у сутінках намагалися самостійно відшукати зниклого чоловіка. Підтримуючи зв’язок по телефону з рідними, Олександр Антонович казав, що пливе додому. Того дня, рідні так і не знайшли чоловіка.

Наступного дня родичі зниклого рибалки звернулися за допомогою до рятувальників.

«23 листопада о 11:25 на пульт зв’язку 14-ї Державної пожежно-рятувальної частини надійшло повідомлення про те, що в районі с. Орлик в акваторії Дніпродзержинського водосховища, поблизу острова Орлицькі Кучугури виплив рибалити чоловік, який не повернувся до дому, — розповідає головний фахівець Кобеляцького РВ У ДСНС Артур Волошко, який безпосередньо брав участь у врятуванні рибалки. — О 12:30 на пошуки зниклого чоловіка були задіяні 4 співробітника підрозділу ДСНС та 2 працівника мисливсько-риболовецького підприємства «Філін». Зниклого чоловіка шукали як на човнах безпосередньо на водосховищі, так і обстежували берегову лінію прилеглих островів».

За словами старшого лейтенанта, Олександр Рибалко, під час його пошуку, увесь час був на зв’язку із рятувальниками, але сказати, хоча б приблизне місце свого перебування не міг. Тоді, рятувальники мисливськими дудками подавали спеціальні сигнали, щоб загублений чоловік міг визначити у якому напрямку від нього наближається допомога. Коли Олександр почув сигнали та направив до себе рятувальників, стало зрозуміло, чому чоловік не міг самостійно доплисти до берега.

«Його гумовий човен затиснуло між двох плавунів, він не міг виплисти, — зазначив Артур Волошко. Добре, що човен не був пошкоджений, інакше б чоловік опинився у холодній воді, наслідки могли б бути трагічними. Коли ми пливли за вказаним напрямок, я запропонував Олександру, аби він на вудочку повісив пакет та підняв її, щоб ми визначили точне місце його перебування, він так і зробив».

Знайшли чоловіка на відстані близько 4 км від берега. Пошуки тривали близько 2 годин. Діставшись до рибалки, рятувальники пересадили його у свій човен, а його плавзасіб відбуксирували на берег. Там на нього вже чекали працівники швидкої медичної допомоги, рідні та друзі, які сильно хвилювалися за чоловіка.

Врятований Олександр Рибалко, його рідні та друзі подякували рятувальникам за допомогу.


Автор: У ДСНС України у Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
4 грудня 2013, 12:27 | Кобеляки | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації