Вхід | Реєстрація

Красняни у феєричному матчі перемагають чемпіонів

Красняни у феєричному матчі перемагають чемпіонів

Уже в перших турах міні-футбольного чемпіонату були зафіксовані досить несподівані результати.

Головною несподіванкою другого туру стала перемога команди із села Красне над минулорічним чемпіоном — кобеляцьким «Динамо». Хоча, можливо, самі красняни і не вважають цей результат особливою сенсацією. Адже про серйозність своїх намірів у цьогорічній першості вони заявили вже у першому турі. Граючи в Біликах, вони фактично протягом усього матчу вигравали в іншої кобеляцької команди «Буцики», яка традиційно вважається одним із фаворитів міні-футбольного чемпіонату.

Глядачі, навіть із числа тих, хто грає або вболіває за інші команди, майже одностайно назвали поєдинок між «Динамо» і «Красною» найвидовищнішим матчем першості. На сьогоднішній день, звичайно. Як і у грі з «Буциками», красняни перемагали в ході всього матчу. Але цього разу втримали свою перевагу аж до фінального свистка. Найбільший внесок у тріумф своєї команди зробив Олег Грубий, забивши три голи. Ще два забив Бархудар Джафаров, один — Руслан Федоренко. У «динамівців» двома своїми черговими голами відзначився Володимир Пащенко. Старалися й інші футболісти. Але в кінці-кінців — 6:5 на користь «Красної».

Лідерами в першій лізі стають «Колос», «Буцики» і «Маленькі сови», які доводять усім і, насамперед, собі, що їх рано списувати з рахунків.

 

Чи потрібно створювати юнацьку лігу?

У другій лізі кількість лідерів, тобто команд, які набрали максимум очок, продовжує зменшуватись. Зараз попереду три колективи — «Проц-Енерго», «Білики-98» та «Маяк». Та вже наступного тижня ситуація може змінитися. Тим більше, що вже у звітному турі «Проц-Енерго» буквально «видряпали» мінімальну перемогу в інших дебютантів змагань — «Аматорів».

Деякі глядачі, передивляючись матчі цьогорічної першості, звернули увагу на постійне зростання кількості команд, укомплектованих зовсім юними 13-16-річними футболістами. Це — три кобеляцькі «Лідери» та «Білики-98». З цього приводу, люди висловлюють різні думки. Так, Сергій Старостенко вважає, що участь у іграх із дорослими футболістами загрожує здоров’ю підлітків. А постійні поразки із розгромним рахунком негативно відбиваються на їх психології. Тому краще організувати окремий турнір для юних футболістів.

А ось Віктор Детюк, голова райради товариства «Колос», має інше бачення. Він прокоментував: «У принципі, у даному випадку краще запитувати в тренерів ДЮСШ. Та вважаю, що вони погодяться зі мною. А я — проти окремих змагань. Граючи проти дорослих, юнаки швидше зростають як спортсмени. А щодо ризику, пов’язаного із травмами… Усі арбітри турніру особливо ретельно судять матчі за участю юнаків. Крім того, «мінька» — менш контактний вид спорту, аніж великий футбол. А що ж до програшів і психології. Цілком можливо, що у найближчому майбутньому в нас буде три ліги в міні-футболі. У третій гратимуть слабші команди. І юнаки «опустяться» туди і вже не програватимуть із великими рахунками. А можливо, «піднімуться» у першу лігу? Усе ж залежить від їхньої гри».

До речі, у звітному турі зустрічалися два кобеляцькі «Лідери». Гра була дуже рівно. Старші ледве-ледве здолали молодших із рахунком 4:3. Якщо виділяти когось із гравців окремо, то на це заслуговує голкіпер «Лідера-3» Давид Гуметов. Він демонструє не по роках зрілу гру. І єдине, чого не вистачає Давиду, так це — зросту. Футболіста хвалять і його тренери Богдан Фомін та Василь Петренко. Останній зауважив: «Із таким ставленням до тренувань Давид може стати класним професійним спортсменом».


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
5 грудня 2013, 12:33 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
1. гість / 9 грудня 2013, 18:30
яка третя ліга? ви про що? ви дві нормально провести не можете, організація погана. призерам даже медалів не дають, а якщо і дають то пять на всю команду. а ви про третю лігу думаєте
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації