Вхід | Реєстрація

Кобеляцькі школярі вже об’їздили половину Європи

Кобеляцькі школярі вже об’їздили половину Європи

Активні поїздки кобелячан до європейських країн розпочалися одразу після падіння «залізної завіси» та проголошення незалежної України. Щоправда, в «голодні і лихі» дев’яності роки ці вояжі важко було назвати організованими. А їх учасники не належали до категорії туристів. У основному, у близьке зарубіжжя вирушали підприємливі і ризиковані люди, керуючись бажанням заробити та різниці цін на різноманітні товари.

Та вже на початку ХХІ століття контингент людей, які активно їздили за кордон, дещо змінився. А самі поїздки набули ознак організованості. Дуже часто в Європу почали їздити чиновники та депутати районного до міських рівнів. Найпопулярнішими країнами серед них були Польща  і Німеччина. А фінансувались такі вояжі різними іноземними фондами. Та досить швидко американці та європейці впевнились у безперспективності намагань європеїзувати українських владців.

Тим часом, частина населення стала жити трішки заможніше. І у людей з’явилось закономірне бажання їздити по світу. При цьому, майже 90 відсотків мандрівників подорожують як туристи, а не з метою налагодження якихось бізнес-зв’язків. Водночас, суттєво зменшилась кількість так званих організованих групових поїздок. Ну й, звичайно, практично закінчилась ера чиновницьких вояжів за рахунок бюджетних коштів.

Одними із найактивніших організованих туристів у Кобеляках є учні школи із поглибленого вивчення іноземних мов, яку очолює Наталія Спиця. Керівник закладу щорічно організовує виїзди в кілька держав Європи. При цьому, до мандрівок можуть долучитися і дорослі люди. Школярі Наталі Спиці в основному їздять автобусами. Як правило, група добирається до Львова, а вже звідти виїжджає до Європи, скориставшись послугами http://www.bus-trans.com.ua чи інших структур, котрі займаються перевезеннями. За останні п’ять років кобелячани відвідали Великобританію, Німеччину, Австрію, Італію, Угорщину, Польщу, Нідерланди, Бельгію, Люксембург, Францію. На разі – Швейцарію.


Автор: Степан ЛУГОВИЙ
Розміщено на правах реклами


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
11 грудня 2013, 11:36 | Кобеляки | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації