Вхід | Реєстрація

У Коваленківці відтепер буде церква

У Коваленківці відтепер буде церква

Минулого тижня в цьому селі добудовували храм. Спеціалісти ставили купол та хрест.

Депутат Кобеляцької районної ради Микола Антонов повідомив журналістів тижневика «ЕХО» про те, що в селі Коваленківка має з’явитися церква, на яку люди чекали протягом багатьох років. Ідея знайти приміщення під храм виникла в самого депутата. За його словами, у Коваленківці раніше була дерев’яна церква. Орієнтовно в 1904 році. Називалась вона Миколаївською. Та приблизно в 1985 році її зруйнували. Відтоді церкви в селі не було. Сьогодні на місці розваленого в минулому храму знаходиться цвинтар.

— Найближча церква від Коваленківки розташована в селі Суха, — каже Микола Антонов. — Місцевим людям на релігійні свята доводиться їздити в Перегонівку або ж у Суху. У селі проживає близько двохсот людей. Більшість із них — пенсіонери. Отож, не всі фізично мають можливість виїжджати до іншого села.

Тому депутатом було прийняте рішення знайти приміщення під церкву.

— Неподалік від місця, де раніше був храм, знаходилась колгоспна їдальня. І так як це господарство вже давно розвалилось, приміщення пустувало. Тому нам спало на думку зробити там церкву. За цікавим збігом обставин, приміщення побудоване в формі хреста, — каже Микола Антонов. — Нам батюшка сказав: як поставите купол і хрест — тоді буде справжня церква. Що ми і вирішили зробити.

З початку осені там розпочалися ремонтні роботи. Спочатку поставили вікна. Далі запросили майстрів із Івано-Франківська, які почали виготовляти купол і хрест. У пошуку спеціалістів депутату допомагав настоятель Свято-Миколаївського храму Василь Сверлович. До речі, згадані майстри виготовляли куполи і для кобеляцького храму.

У вівторок до приміщення майбутньої церкви зійшлися жителі села. Адже цього дня в Коваленківку приїхала техніка, яка встановила на храмі купол та хрест. Приїхав і батюшка Михайло Куцик, який провів службу.

Далі, за словами Миколи Антонова, ремонтні роботи продовжаться капітальним ремонтом даху та самого приміщення. Тоді жителі Коваленківки матимуть повноцінну церкву, не їздитимуть на Пасху чи інші релігійні свята до сусідніх сіл, а прийматимуть прихожан у себе.


Автор: Дарія СРІБНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
13 грудня 2013, 12:36 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації