Вхід | Реєстрація

Біля пам’ятника Шевченку критикували владу і закликали їхати в Київ

Біля пам’ятника Шевченку критикували владу і закликали їхати в Київ

У мітингу, що відбувся в неділю у Кобеляках, взяли участь близько 150 чоловік.

Анонсоване через ЗМІ зібрання представників опозиційних партій та громадськості мало розпочатися о 10-ій годині ранку. За п’ятнадцять хвилин до призначеного часу на майданчик поряд із пам’ятником Шевченку почали сходитися люди. Більшість прийшли пішки, дехто приїхав на легкових автомобілях чи мікроавтобусах. Люди, які прибули на транспорті, діставали і розгортали прапори. Більшість із знамен були державними. Майорів на майданчику і прапор Євросоюзу та кілька партійних. У юрмі жваво обговорювали інформацію про те, що представники міліції та СБУ чи то рекомендували, чи вимагали обійтися без партійної символіки. Та присутні розгорнули прапори «Свободи», «УДАРу» і «Батьківщини». Один із чоловіків тримав полотнище червоно-чорного кольору, що, як відомо, є символом ОУН (Організації українських націоналістів). До речі, жодного правоохоронця на мітингу не було. Вони спостерігали за дійством, стоячи поряд із райвідділом внутрішніх справ, що якраз навпроти пам’ятника Шевченку. Говорили люди й про те, що нібито вулицями Шевченка і Касьяна постійно їздить автомобіль, із якого за допомогою відеореєстратора знімають події на мітингу. Та якоїсь особливої реакції, на зразок занепокоєння чи обурення, подібні чутки теж не викликали.

Зрештою хвилин через 10-15 після десятої мітинг розпочався. Спочатку на нього зійшлося трішки менше сотні чоловік. Згодом кількість присутніх виросла до 150 осіб. У основному, це були люди середнього віку. Хоча прийшли підтримати вимоги учасників мітингу і пенсіонери, і молодь шкільного й студентського віку. Цікаво, що серед зовсім юних мітингарів явно переважали дівчата. Деякі з них розмалювали свої щоки в кольори державного прапора. Практично всі присутні вітали один одного словами «Слава Україні! — Героям Слава!».

Першим виступив Дмитро Кулічковський, священик храму Юрія Переможця, що належить православній церкві Київського патріархату. Він запропонував заспівати Гімн України, а потім помолитися. Що й було зроблено. Потім слово надали Ніні Ясинській. Вона виступала, читаючи текст із зошита. Кулічковський і Ясинська розкритикували політику Президента і Уряду. Особливо обурювались силовим розгоном мирного зібрання громадян, яке відбулося в Києві 30 листопада. Депутат райради Микола Антонов повідомив, що вже побував у Києві на загальноукраїнському мітингу. Антонов закликав кобелячан приєднуватись до київського Майдану і пожалкував, що надто мало людей із Полтавської області їдуть до столиці на протест. Іван Терновий, керівник районної організації «Свобода», був більш різким у висловлюваннях. Він закликав вимагати негайної відставки Президента і «Уряду Азірова» (цитата). Іван нагадав про економічні негаразди в Україні, повідомивши, що нині в навчальних закладах подарунки для дітей купують не за бюджетні кошти, а за гроші батьків. Також виступили на мітингу Володимир Гук і Василь Мирошніченко. Деякі з промовців не обмежились лише критикою центральної влади, вимагаючи зміни керівництва райдержадміністрації, міськради та інших органів місцевого самоврядування.

Мітинг тривав годину. Закінчився він співом Гімну і скандуванням «Банду — геть!» та «Слава Україні!». Після цього кілька автомобілів із прапорами проїхали вулицями райцентру. На мітингу також повідомили, що всі, хто бажає допомогти київському Майдану або поїхати туди, можуть звернутися в офіс «Батьківщини», що на вулиці Шевченка.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
13 грудня 2013, 13:39 | Кобеляки | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації