Вхід | Реєстрація

Сільським головою Старих Санжар обрали Анатолія Трояна

Сільським головою Старих Санжар обрали Анатолія Трояна

15-го грудня в Україні не лише дообирають народних депутатів. У Новосанжарському районі цього дня проходять ще й вибори сільського голови у селі Старі Санжари. На відміну від рівня всеукраїнського на місцевому все проходить тихо, мирно і без скандалів.

На виборчі дільниці Старих Санжар ми вирушаємо близько дванадцятої. Їх, дільниць, дві: № 16042, яка розміщується у сільській раді, та 16043, яка розташовується у приміщенні місцевого Будинку культури. Місцеві жителі говорять просто: «на горі» та «на низу».

Біля повороту на Старі Санжари підбираємо молодого чоловіка з дитиною. Говорить, що їде у село «на голосовку». Підтримувати планує молодого земляка Геннадія Кульбашника:

— Якщо не молодий, то хто? Він влітку Івана Купала в селі організовував, все у нього вийшло. Молодьож за нього, я думаю!
Зупиняємось перед старосанжарським клубом. Перед входом стоять кілька людей. Жінка років сорока йде голосувати з маленькою онукою.

— Бабуся, а ти за кого голосуватимеш? — смикає та за рукав.

— Ну як же я тобі скажу? Хіба на вушко! — розмірковує молода бабуся. Потім нахиляється і щось шепоче онуці. Та посміхається і радісно киває головою.

Усередині нас зустрічає голова комісії Тетяна Фоміна-Северин. Повідомляє, що станом на 12:00 із 458 виборців проголосували 176 чоловік. На наше прохання нам дозволяють ознайомитися із списком кандидатів, зазначеним у бюлетені. З п’яти чоловік лише один, Віктор Мандриченко, висунутий політичною силою — Комуністичною партією України. Інші четверо — Наталія Божко, Дмитро Коношенко, Геннадій Кульбашник та Анатолій Троян — ідуть на вибори як самовисуванці. Нам по секрету розповідають, що реальних претендентів на перемогу двоє: місцевий активіст Геннадій Кульбашник, про якого нам уже дорогою розповідали, та юрист відділу освіти Анатолій Троян.

— Виграє хтось із них! — запевняє нас обізнана людина. — Правда, хто саме — не знаю. Усе може вирішити один голос!

«З гори» їдемо «на низ». У сільській раді тепліше, ніж у клубі. А виборці йдуть голосувати майже так само, як і «на горі». Голова комісії Ольга Кустова уточнює останні дані та інформує нас, що на 14:00 із 451 виборця на цій дільниці проголосували 197. За кілька хвилин ця цифра округлюється до 200. І члени комісії, які трохи нудьгують в очікуванні людей, оплесками зустрічають двохсотого виборця.

Самих членів комісії, схоже, більше цікавить не переможець виборчих перегонів, а ситуація в Києві. Вони з цікавістю розпитують про Майдан Незалежності. Щоправда, перед цим обережно запитують у автора:

— А ви на якому саме майдані були?

Процес народного волевиявлення у Старих Санжарах проходить цілком спокійно. Спостерігачі запевняють, що ніяких порушень на дільницях не виявили. Це ж підтверджують і голови комісій. Ну хоч десь у нас в країні немає фальсифікацій.

Наступного ранку ми дізнаємося результати цих спокійних та безконфліктних виборів. Із 909 старосанжарців, які мали право голосу, на дільниці прийшли 526. Із них 287, або 54,56 %, підтримали Анатолія Трояна. Його найближчим переслідувачем дійсно був Геннадій Кульбашник, який набрав 115 голосів, або 21,86 %. Землевпорядник сільської ради Наталія Божко, ставку на яку нібито робила діюча влада, одержала підтримку 68 односельчан, або 12,93 %.

Так Анатолій Троян, економіст та юрист за освітою, став новим сільським головою Старих Санжар. Новообраний керівник громади запевняє, що з депутатським корпусом спільну мову знайде. А найбільш гострі та спірні питання планує вирішувати за допомогою місцевих референдумів.

— Можливо, я стану першим, хто запровадить проведення референдуму на місцевому рівні, — говорить Анатолій Троян.
Першим ділом на новій посаді сільський голова планує розібратися з земельними питаннями. Попередній очільник громади нібито був готовий передати під безкоштовну приватизацію близько двадцяти ділянок. Говорять, що футболістам «Ворскли». А Андрій Пятов (екс-гравець «Ворскли», воротар донецького «Шахтаря») нібито вже встиг обзавестися землею у Старих Санжарах.

 

Біографічна довідка

Троян Анатолій Григорович народився 27 травня 1976 року. Освіта вища економічна та вища юридична. Працював головним бухгалтером селянської спілки «Старосанжарська», начальником сектору електронних засобів безпеки АПБ «Україна», начальником юридичного відділу Новосанжарської райдержадміністрації, юристом відділу освіти. Одружений, має сина Данила.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
20 грудня 2013, 17:35 | Нові Cанжари | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації