Вхід | Реєстрація

Організації Червоного хреста — 95 років

Організації Червоного хреста — 95 років

Минулого тижня відбулась чергова зустріч ветеранів. На ній говорили про організацію Червоного хреста та захворювання нирок.

Цього разу на зустріч запросили голову районної організації Червоного хреста Юрія Шевченка та лікаря-уролога Романа Приходька. Першим перед присутніми виступив Юрій Шевченко. Він розповів, що організації Червоного хреста України цьогоріч виповнюється 95 років. І вже 52 роки при Кобеляцькій районній організації працює патронажна служба медичних сестер. За словами Юрія Григоровича, сьогодні медсестри обслуговують одиноких пристарілих громадян. Допомагають їм удома. При необхідності купують ліки та роблять ін’єкції. Ще він розповів, що за підтримки Глобального фонду протидії ВІЛ/СНІДу, малярії та туберкульозу медичні сестри спільно з лікарем-фтизіатром беруть на лікування хворих. Звісно ж, за їхньої згоди. Медична сестра бере у фтизіатра необхідні медичні препарати та щоденно контролює їхнє застосування хворим. За словами Юрія Шевченка, на кожен п’ятнадцятий день лікування хворий отримує набір продуктів на суму 120 гривень. Сюди входить борошно, гречана та вівсяна крупи, соняшникова олія, цукор, чай, згущене молоко та консерви.

— Це хворому неабияк необхідно, — каже голова районної організації Червоного хреста. — Адже для успішного лікування потрібне повноцінне харчування.

За словами Юрія Шевченка, за період, доки діє програма, медики вже встигли пролікувати четверо хворих.

Наступним узяв слово лікар-уролог Роман Приходько. Він розповів присутнім про проблему кістозного утворення в нирках. За його словами, ця хвороба за кількістю хворих становить три відсотки від всіх урологічних патологій. Прийнято вважати, що клінічно практично не вдається встановити діагноз простої кісти нирки, оскільки вона не має специфічних симптомів і нерідко виявляється випадково при інших обстеженнях. Як показує статистика, так відбувається в семидесяти відсотків людей. Якщо хворому ставиться діагноз кіста нирки, то симптоми при цьому можуть і не бути яскраво вираженими, так як специфічних ознак наявності хвороби не існує. Та все-таки, якщо в людини присутні хворобливі відчуття з лівого боку, швидше за все, це може бути кіста лівої нирки. І навпаки, біль справа може говорити, що це — кіста правої нирки. Та запам'ятайте, що при наявності будь-яких симптомів необхідно обов'язково відвідати лікаря, щоб відкинути зайві сумніви і вчасно розпочати лікування. Адже, якщо говорити загалом, то найголовніша небезпека кісти нирки в тому, що вона може призвести до виникнення і розвитку інших, більш серйозних захворювань.


Автор: Дарія СРІБНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
21 грудня 2013, 10:08 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації