Вхід | Реєстрація

Водоканалу треба оформити документ вартістю 400 тисяч гривень

Водоканалу треба оформити документ вартістю 400 тисяч гривень

Минулої п’ятниці відбулась остання цьогорічна сесія Кобеляцької міської ради.

На передноворічну сесію прийшли шістнадцять депутатів. Серед присутніх цього дня був і районний прокурор Вадим Кохно. Спершу народні обранці обговорили суспільно-політичну ситуацію в державі. Це питання стояло першим у порядку денному. Міський голова Олександр Ісип зачитав резолюцію, яка написана учасниками мітингів на підтримку євроінтеграції, що відбулись у Кобеляках в грудні. Автори звернення вимагали відставки чинного Уряду та перевибори депутатів усіх рівнів. А також учасники зібрань прохали притягнути до відповідальності винних у побитті мирних демонстрантів у Києві. Олександр Ісип висловив свою позицію з приводу політичної ситуації в Україні та запропонував надіслати звернення до чинного Президента з проханням розібратись у цьому й прийняти відповідні рішення. Депутати також висловили свою думку щодо цієї проблеми. Дехто запропонував прийняти інформацію до відома та працювати далі. А Володимир Рева виступив за те, щоб усе ж таки звернутись до Президента з проханням покарати винних.

— Не виняток, що завтра нас так не ганятимуть як нещодавно людей на Майдані. Тому винні повинні бути покарані, — додав він.

Та потім депутати вирішили прийняти цю інформацію до відома і перейшли до розгляду наступних питань. Далі обговорювали проблему з оформлення дозволу на використання надр Кобеляцьким комунальним підприємством «Водоканал». Сергій Галушко нагадав усім суть справи. За його словами, близько року тому директор «Водоканалу» Іван Дяченко звертався до депутатів із проханням виділити кошти для оформлення дозволу на використання надр. Тоді, зваживши на високу вартість оформлення цього документа, депутати вимушені були відмовити в його проханні. Та, за словами Сергія Станіславовича, за цю справу взялася місцева прокуратура. Районний прокурор направив подання, у якому вимагав від адміністрації «Водоканалу» і Кобеляцької міської ради (як власника цього підприємства) усунути це правопорушення і все-таки оформити дозвіл на використання надр. Таку ж позицію він висловив і особисто перед депутатами.

Іван Дяченко повідомив, що на оформлення самого дозволу необхідно до ста тисяч гривень. А далі на виконання ліцензійних умов щороку необхідно буде витрачати більше шістдесяти тисяч гривень. Строк дії дозволу — п’ять років. Відтак, протягом цього часу доведеться сплатити більше трьохсот тисяч гривень. Виходить, що загальна вартість дозволу на використання надр — чотириста тисяч гривень. А після закінчення його дії доведеться виготовляти новий і витрачати такі ж самі кошти.

Сергій Галушко додав, що цю суму можна отримати лише з двох джерел: з міського бюджету або ж їх сплатить споживач у складі тарифу за водопостачання. Відповідно, тарифи можуть зрости. Депутати висловили своє невдоволення такою високою вартістю документів. Адже ці кошти можна було б направити на ремонт доріг чи водомережі. Та потім вони вирішили зарезервувати сто тисяч гривень у міському бюджеті 2014 року як дотацію комунальному підприємству «Водоканал» для оформлення дозволу на використання надр. А вже на бюджетній сесії, яка відбудеться наприкінці січня, повернутися ще раз до обговорення цього питання.

Далі народні обранці затвердили тимчасовий кошторис на перший квартал 2014 року. Адже бюджет міської ради буде прийнятий лише наприкінці січня.


Автор: Дарія СРІБНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
27 грудня 2013, 13:39 | Кобеляки | Суспільство
1. соль / 27 грудня 2013, 16:20
Для будівництва 16-ти квартирного будинку "Водоканал" має все необхідне (як писалося у Вашій газеті),і який коштує кілька мільйонів гривень, а для придбання дозволу 100 тисяч у них не має, так може прийшов час пояснити "Водоканалу" разом із Міською радою, що дане підприємство повинне обеспечувати кобелячан водою, а не будувати за міський бюджет собі квартири.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації