Вхід | Реєстрація

Новосанжарські перемоги в пауерліфтинзі та стрільбі

Новосанжарські перемоги в пауерліфтинзі та стрільбі

21 грудня у Полтаві відбувся відкритий чемпіонат області з пауерліфтингу серед юнаків. Честь залу Нових Санжар поїхали захищати два представники: у категорії до 53 кілограмів — Роман Ульянець, спортсмен, який уже виступав на змаганнях і встановив за цей рік рекорд області. І дебютант Олександр Рукас — у категорії до 59 кілограми.

Першим виступав Роман Ульянець, у якого одразу «не пішло» 125 кілограмів, а тому присід не було зараховано. У другій спробі хвилювання було опановано і, як результат, 135 кілограмів присід подолано, взято жим 70 кілограмів, тяга — 160 кілограмів із запасом в 20 кілограмів. Так було взято перший спортивний розряд і перше місце.

Олександр Рукас одразу виконав вправу чітко і в дуже напруженій тактичній боротьбі виборов перше місце та здобув такі результати: присід —135 кілограмів, жим —75 кілограмів, тяга —155 кілограмів. При цьому виконав другий спортивний розряд і переміг студента першого курсу. Хоча сам, потрібно зауважити, навчається у восьмому класі. Вийшов дуже вдалий дебют, у якому юні спортсмени показали свою неабияку майстерність. Обслуговували змагання Сергій Бабенко і Василь Славич. Важливо підкреслити, що це саме наші спортсмени, які навчаються у Полтаві та продовжують виступати і тренуються у двох залах, у двох тренерів — Іванькова М. М. і Стрюка Ю. М.

Цей рік видася хоч і складний фінансово (на пауерліфтинг — нуль гривень, при цьому виступали ввесь рік), але знайшлися люди, які дуже допомогли. Це Юрій Бовкун, який подарував залу скрутку для бинтів, а це величезна економія часу і сили спортсменів. Також не лишили поза увагою потреб спортивного залу два працівники «Новофарму»: Олександр Погорецький та Володимир Тімонов, які відремонтували й удосконалили два тренажери, підготували два великих ланцюги для присіду і тяги, виготовили безпечні гантелі (заводські роблять так, щоб купували ще… потім ще). І майже перед новим роком подарували залу піраміду для гантель. Поїздку на змагання теж забезпечили ці люди. Не лишився байдужим і Сергій Бульбаха, який допоміг у ремонті боксерського рингу. Допомагали ремонтувати ринг і багато хто з батьків відділення. Хочеться щиро подякувати цим людям від імені усіх пауерліфтерів.

Приємно констатувати, що порадували виступом і стрільці під керівництвом А. Старєлова. У грудні 2013 року на чемпіонаті Дніпропетровської області з кульової стрільби вихованець ДЮСШ Віталій Черкас зайняв 1 місце, обійшовши майстра спорту міжнародного класу Івана Бідняка. На цих змаганнях також відзначився Дмитро Шпак, який у свої 13 років здобув 2-й спортивний розряд.

16 жовтня Оксана Іопа на чемпіонаті України зайняла 8 місце з двох стартів. У першому — 43 спортсмени, у другому — 32 спортсмени різного рівня, серед яких 14 КМСУ, 5 МСУ (чотирьох Оксана обійшла) і 1 МСМК. Обстріляли Оксану спортсменки з Молдови та Білорусі, майстри спорту, адже змагання були міжнародного статусу.

Прикро, що спортшкола працює, здобуває результати і перемоги, але не має необхідного фінансування. Лишається невирішеним питання, чи довго зможуть батьки платити за участь у змаганнях, проїзд, проживання? Маємо надію, що фінансова ситуація покращиться і школа буде надалі радувати своїми перемогами та здобутками не тільки за рахунок батьків.


Автор: Юрій Стрюк


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
29 грудня 2013, 12:24 | Нові Cанжари | Спорт і здоров'я
1. Ворон / 6 січня 2014, 10:12
Приемно читати та радуватись за товаришiв.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації