Вхід | Реєстрація

Правобережну Сокілку таки газифікують?

Правобережну Сокілку таки газифікують?

Днями до редакції надійшла обнадійлива інформація щодо завершення процесу газифікації одного з сіл Кобеляцького району.

Петро Маник, начальник міжрайонного управління з експлуатації газового господарства, розповів, що минулого тижня в облдержадміністрацію зателефонували з Міністерства фінансів України і повідомили, що вони затвердили зміну цільового призначення субвенцій із державного бюджету. Простіше кажучи, гроші, які мали використати на інші цілі, направлять на оплату робіт із газифікації Правобережної Сокілки. Тамтешній сільський голова Олександр Вусатий завершує оформлення відповідних документів.

Також Петро Васильович повідомив, що обласне керівництво «Полтавагаз» надало згоду на пуск газу. І вже на цьому тижні має відбутися випробування лінії.

Цілком можливо, що коли читачі отримають цей номер газети, у кількох десятках осель мешканців Правобережної Сокілки запрацює газове опалення. І Петро Гончар, про якого йшла мова у попередній публікації щодо проблем із газифікацією села, зможе зняти з себе шапку та куфайку.

Усе це, безумовно, добре. Та проблему з авральним перерозподіленням бюджетів усіх рівнів ця подія аж ніяк не вирішує. Як не вирішує і проблем із показушними пусками газу, води, електричної енергії без завершення фінансування і оформлення всіх необхідних документів. Хоча питання з «показухою» можна раз і назавжди закрити. Для цього потрібно при хронометражі всіх отих пусків застосовувати армійський принцип. Усі, хто служив в армії і бігав марш-кидок, знають, як там фіксують результати. Секундомір зупиняють, коли до фінішу добереться не перший, а останній солдат. Ось тоді вважається, що взвод чи рота марш-кидок закінчили.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1 січня 2014, 09:26 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації