Вхід | Реєстрація

Новий прокурор пообіцяв знайти економічні злочини

Новий прокурор пообіцяв знайти економічні злочини

18‑го грудня відбулася двадцять п’ята позачергова сесія Новосанжарської районної ради.

Засідання знову проходило «на межі фолу». Із 58 депутатів цього разу прибули лише 31. Надовго не затримались — уся сесія вмістилась у півгодини часу. Склалося враження, що депутати довше співали гімн на відкритті та закритті сесії, ніж розглядали питання.

Та й тих було лише кілька. Головним речником та ньюзмейкером цієї сесії став новий прокурор району Артем Бугаєць. Його виступ був досить спокійним, але декому, напевно, видався загрозливим. Новий прокурор говорив про злочини.

Спочатку — про кримінальні.

— У цьому плані Новосанжарський район достатньо спокійний. Кількість злочинів кримінального спрямування зменшується. Отже, у цій сфері життя Новосанжарщини спостерігається покращення, — розповів присутнім Артем Вікторович.

Потім — про економічні.

— А ось економічних злочинів у нас практично немає. Хоча, здається, вони є. Отже, будемо шукати. Найбільше порушень простежується в земельних, екологічних та бюджетних питаннях, — сказав Артем Бугаєць.

До речі, поява в районі нового прокурора зумовила підняття питань, які вже встигли добряче припасти пилом. У коридорах «білого будинку» заговорили про те, що прокуратура активно займається розораними луками. І, цілком можливо, що незабаром з’являться перші винні в економічних злочинах щодо порушень земельного законодавства.

Наприкінці свого виступу Артем Бугаєць подякував мешканцям району за порядок та спокій, яких вони дотримуються у «такий непростий час». І про всяк випадок попередив: «Ніяких заворушень чи силових протистоянь у районі я не допущу!»

— Яка ситуація в роботі районної міліції? Чи немає порушень прав громадян? — поцікавився голова районної ради Володимир Левицький.

— У нас — ні. Суттєвих порушень не встановлено, — запевнив прокурор району.

Іншим важливим питанням сесії був бюджет. Начальник фінансового управління РДА Любов Кибкало повідомила, що заборгованості по заробітній платі не буде.

— У цьому році ще очікується дотація з області… Щодо бюджету — не знаю, чи буде він цього року…

Як ви вже знаєте з новин, новий рік Україна таки почне без прийнятого бюджету. Розглянути його парламентарі зможуть не раніше 14‑го січня. Після цього затвердять обласний і лише тоді районний бюджети. До цього часу вся країна житиме на 1/12.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1 січня 2014, 10:33 | Нові Cанжари | Суспільство
1. боец / 6 січня 2014, 12:27
Дійсно на перший погляд мабуть воно так і є при такій довірі до міліції, або уже нічого красти,або менти так добре приховують від прокурора. або просто люди уже не хочуть туди звертатися,бо їх там все одно заставляють забрати заяву, та написати що вкрадене, вони втратили самі.Таким не хваляться, можна накаркати.
2. читач / 7 січня 2014, 20:54
коли у нас вообще був розкритий економічний злочин ?))) восновном повісять якесь порушення або підставлять маленького клерка а казнокради виходять сухими з води
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації