Вхід | Реєстрація

Фоторобота Костянтина Бобрищева здобула перемогу

Фоторобота Костянтина Бобрищева здобула перемогу

Світлина нашого земляка здобула в Києві Ґран-прі.

Нещодавно у виставковій залі Музею історії міста Києва підбивали підсумки Першого міжнародного Салону художньої фотографії «Моя мандрівка-2013». У ньому взяли участь фотографи з п’ятдесяти трьох країн світу. Серед них був і кобелячанин Костянтин Бобрищев.

У три секції конкурсної частини Салону надіслано більше трьох з половиною тисяч світлин. Члени журі відібрали кращі 558 фотографій, із яких 60 були відзначені медалями і дипломами Салону та цінними подарунками від спонсорів.

Із сотень знімків, зроблених у всіх куточках світу майстрами різних національностей, Ґран-прі Салону отримав наш співвітчизник Костянтин Бобрищев за фотокартину під назвою «Годувальниця». Дійсно, цей знімок заслуговує на увагу. Героями його світлини стала бабуся Зіна з Перегонівки та її корова. Недарма саме так назвав свою роботу автор. Адже той глибокий погляд, яким дивиться тварина на свою згорблену під тягарем літ господиню, здається, говорить більше, аніж тисячі людських слів. Фото було зроблене влітку в селі Перегонівка під час святкування Дня військово-морського флоту. Автор пригадує, що святкова колона тоді йшла вулицею, а бабця вела худобу на пасовище. Цей життєвий момент і зафіксував фотограф. Тепер йому залишається нагорода, а бабусі — світлина на пам’ять.

До складу журі Першого міжнародного Салону художньої фотографії ввійшли голова національної асоціації фотографів Словаччини Любомир Шміда, заслужений художник Міжнародної Федерації фотомистецтв Олександр Харват та головний редактор журналу «Photographer» Євген Зубенко.

Уже в особистій розмові з журналістами Костянтин Бобрищев зазначив, що майже за три останніх місяці це була вже шоста його нагорода. До речі, дві його фотороботи під назвою «Непереможений» та «Пам’ять серця» відтепер довічно будуть представлені в експозиції музею Великої Вітчизняної війни в Києві. Також фотограф нещодавно був нагороджений українським незалежним інформаційним агентством новин (УНІАН). Ще Костянтин Васильович є лауреатом премії імені Івана Котляревського в номінації «Проза».

Радує, що саме кобелячани прославляють наш край, здобуваючи в котрий раз нові та нові перемоги.


Автор: Дарія СРІБНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації