Вхід | Реєстрація

До 15 квітня «Фабрику» закриватимуть раніше

До 15 квітня «Фабрику» закриватимуть раніше

Члени міськвиконкому, хоча й не одноголосно, прийняли рішення про те, щоб єдина в Кобеляках дискотека працювала до 00:30.

Обговорення питання, пов’язаного з режимом роботи місцевої дискотеки «Фабрика», викликало бурхливу дискусію. До міської влади звернулись правоохоронці. Вони попрохали керівництво міста переглянути режим роботи дискотеки «Фабрика». Цей (фактично єдиний в Кобеляках) розважальний заклад протягом 2013-го року працював до 24-ї години. Міліціонери запропонували закривати дискотеку на годину раніше, тобто, о 23-ій. Свої аргументи виклав Юрій Стиценко, заступник начальника Кобеляцького райвідділу внутрішніх справ. За його словами, за 2013-й рік зафіксований ріст правопорушень із боку молоді з дев’яти у 2012-му до п’ятнадцяти в році поточному. Більшість із цих випадків сталися саме в період із 24-ї до першої години ночі на вулицях, поряд із дискотекою. Хоча міліціонер визнав, що на території «Фабрики» ніяких серйозних інцидентів правоохоронці не зафіксували.

Запрошений на виконком власник «Фабрики» Олександр Казирід не погодився з пропозицією правоохоронців. Він сказав: «Самі ж міліціонери визнають, що на території дискотеки немає бійок чи крадіжок. Ми ввели так званий фейс-контроль. Тобто, наші співробітники, міцні, треновані хлопці, не пускають у заклад п’яних чи агресивних відвідувачів. Якщо виникає бійка, її учасників миттєво виводять за межі «Фабрики». Затримувати бешкетників чи утихомирювати їх на вулиці ми права не маємо. На мою думку, більш раннє припинення роботи закладу жодного позитиву не дасть. А причина частих бійок — у безкарності. Нікого ж не карають, от вони й б’ються».

Юрій Стиценко погодився, що нинішнє законодавство суттєво ускладнює процедуру притягнення до відповідальності любителів побитися на нічних вулицях. Тепер, щоб відкрити проти розбишаки провадження, відповідну заяву повинен написати постраждалий. «А вони не пишуть заяви. Тому єдине, що ми можемо, це тримати забіяк у райвідділі для складення протоколу. І не довше, ніж три години», — пояснив міліціонер. Та від пропозиції змінити режим роботи дискотеки він не відмовився.

Потім висловилися члени виконкому. Зокрема, вони пропонували власнику «Фабрики» заключити договір із Державною службою охорони. Її співробітники зобов’язані приїжджати на будь-який виклик. А далі охорона «Фабрики» передаватиме розбишак державній охороні.

Та після тривалої дискусії було прийняте компромісне рішення. Правоохоронці пропонували закривати дискотеку о 23-ій годині, а члени виконкому проголосували за 00:30. Такий режим роботи буде діяти до 15 квітня. Щоправда, у святкові дні «Фабрика» буде працювати довше.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
14 січня 2014, 09:19 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації