Вхід | Реєстрація

Будьте обережні на льоду

З настанням морозів на людину чекає ще одна небезпека — загроза провалитися під лід.

І осіб, які потрапляють у таку небезпеку, стає дедалі більше. Про це нам повідомили в районному управлінні державної служби з надзвичайних ситуацій. Начальник районного управління Володимир Богун розповів, що випадки, коли люди провалюються під лід або ж, коли шматок льоду відколюється від основної крижини разом із рибалками, на сьогоднішній день бувають майже чи не щодня. Буває, що вони вирішують цю проблему самотужки. У основному ж, звертаються за допомогою до рятувальників. Тому Володимир Богун звернувся до всіх із проханням не забувати елементарні правила безпеки на льоду. А саме, ходити по льоду лише тоді, коли його товщина сягне більше семи сантиметрів. При цьому в розрахунок береться лише товщина нижнього зеленуватого шару льоду. Масова пішохідна переправа може бути організована лише при товщині льоду понад п’ятнадцять сантиметрів. Для влаштування катка товщина льоду повинна бути не менша дванадцяти сантиметрів. А рибалкам Володимир Богун нагадав, що не можна пробивати поряд багато лунок. Також не рекомендовано збиратись великими групами. Не можна пробивати лунки на переправах і ловити рибу біля промоїн. Ще необхідно мати при собі мотузку довжиною більше п’ятнадцяти сантиметрів.

І все ж таки, у випадку, коли ви провалились під лід, то в управлінні державної служби з надзвичайних ситуацій порадили не піддаватись паніці та намагатись вилізти на лід, наповзаючи на його край грудьми і почергово витягуючи на поверхню ноги. Вибравшись із води, перекотіться і відповзайте в той бік, звідки ви прийшли, де міць льоду вже відома.

Насамкінець Володимир Богун зазначив, що лід завжди тонший там, де є стік води, ростуть кущі, очерет, швидка течія або ж джерела. Тому будьте обережні.


Автор: «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 січня 2014, 09:16 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації