Вхід | Реєстрація

Стартував турнір, присвячений ювілею аграрного ліцею

Стартував турнір, присвячений ювілею аграрного ліцею

Змагання з міні-футболу розпочалися на базі Кобеляцького аграрного ліцею. Для участі в них заявилися 11 команд.
Схоже, що змагання з цього підвиду спорту в Кобеляцькому районі стають одними з найпопулярніших та наймасовіших. І за кількістю учасників можуть конкурувати з турнірами великого футболу. Зимова міні-футбольна першість райради «Колос» уже давно збирає десятки команд і сотні футболістів.

А в 2014-ому році було оголошено про початок нових змагань. Їх організувала районна федерація футболу на чолі з головою Олегом Дробітьком. Співорганізатором виступила адміністрація аграрного ліцею. Оскільки в жовтні 2014-ого року виповнюється 60 років із часу заснування навчального закладу, то міні-футбольний турнір вирішили присвятити саме цій даті.

Розпочалися змагання 9 січня, а закінчаться аж 13 березня. Проведуть їх за коловою системою. Для участі в турнірі заявилися 11 команд, які представляють села Рибалки (Козельщинський район), Красне, Підгора, Василівка та Мідянівка (Кобеляцький район). Звичайно ж, не обійшлося без футболістів із Кобеляк. Виставили свою команду і господарі майданчика — ліцеїсти. Потрібно відзначити, що більшість футболістів, які виборюватимуть звання чемпіонів, беруть участь і в першості райради «Колос». Для того, щоб спортсмени встигали перепочити і графіки проведення обох турнірів не збігалися, матчі в ліцеї проводитимуть у вівторок та четвер.

Цікаво, що деякі команди, котрі заявилися для участі в турнірі, присвяченому 60-річчю ліцею, у порівнянні з першістю «Колоса», переформатували свої склади. Так, колектив під назвою «Челсі Плюс» став своєрідною збірною з «Буциків» та «Ветмедицини», підсиленою ще й Олегом Бажаном із «Колоса». Склад у «Челсі», як для районного рівня, вийшов «зірковим». І це, теоретично, робить їх фаворитами. Та далеко не завжди подібний «мікс» дає очікуваний результат. Команда «Прапор», у основному, укомплектована футболістами «Маленьких сов». «Урожай» відображає собою збірну Мідянівки і кобеляцької «Молоді», «Вендеtta» складається з гравців «Маленьких сов», «Колоса», «Буциків» та «Красної».

Відкрився турнір матчем між «Вендеttою» та «Прапором». Потрібно сказати, що навіть досвідченим футболістам обох команд довелось хвилин десять пристосовуватись до специфіки майданчика. Поле в спортзалі ліцею суттєво менше, ніж те, на якому звикли грати футболісти в парку Богдана Хмельницького. Ну, і дерев’яне покриття давало про себе знати. Але потім гравці обох команд освоїлися і «видали» дуже видовищний і цікавий матч. Перший гол на першому турнірі забив Олександр Борзовець із «Вендеttи». Потім Сашко ще чотири рази розписувався у воротах суперників. А його колега по команді Бархудар Джафаров відзначився «покером». Ще по три провели Олег Маньківський та Ігор Смирнов. У складі «Прапора» «покером» відзначився Юрій Няйко. 15:6 — саме з таким рахунком перемогла команда з українсько-італійською назвою. Щоправда, така перевага «Вендеttи» зовсім не свідчить про слабкість «Прапора». Підгоряни також могли забити не менше двадцяти голів. Та в рамці «вендетівців» справжні дива творив Дмитро Зайцев. Піймавши кураж, Діма відбивав практично все, що міг.

У другому матчі на поле вийшли мідянівський «Урожай» та кобеляцькі «Аматори». З імен і досвіду фаворитами вважалися мідянівці. Та перебіг матчу і його результат виявились дещо несподіваними. Хвилин п’ятнадцять, а то й більше, футболісти обох команд більше «товклися» між собою, аніж грали в футбол. А потім трішки стомилися, трішки призвичаїлися і почали гру. Першим освоївся Олексій Мунько з «Урожаю». Льоша двічі забив, раз віддав і його команда повела з рахунком 3:0. Дехто з глядачі почав висловлюватись: «Усе ясно. «Урожай» «рознесе» «Аматорів». Але вони помилились. Уже в першому таймі «Аматори» відквитали два голи. А в другому остаточно переломили хід матчу і здобули загальну перемогу з рахунком 8:6.

Матчі другого туру розпочнуться в четвер 16 січня о 17:00. Весь календар ігор турніру надруковано на сторінці 45.

 

Турнірна таблиця

відкритої зимової першості міста Кобеляки

з міні­футболу 2014 року

Назва команди

І

В

Н

П

М

РМ

О

1

«Вендеttа» (Кобеляки)

1

1

0

0

15:6

+9

3

2

«Челсі Плюс» (Кобеляки)

1

1

0

0

3:0

+3

3

3

«Аматори» (Кобеляки)

1

1

0

0

8:6

+2

3

4

«Ліцей» (Кобеляки)

0

0

0

0

0:0

0

0

5

«Перемога» (Красне)

0

0

0

0

0:0

0

0

6

«Василівка» (Василівка)

0

0

0

0

0:0

0

0

7

«Проц­Енерго» (Кобеляки)

0

0

0

0

0:0

0

0

8

«Динамо» (Кобеляки)

0

0

0

0

0:0

0

0

9

«Урожай» (Мідянівка)

1

0

0

1

6:8

­2

0

10

«Спарта» (Рибалки)

1

0

0

1

0:3

­3

0

11

«Прапор» (Підгора)

1

0

0

1

6:15

­9

0

Список кращих бомбардирів: Олександр Борзовець (Вендеttа) —5, Бархудар Джафаров (Вендеttа) — 4, Юрій Няйко (Прапор) — 4


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
16 січня 2014, 15:42 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації