Вхід | Реєстрація

Їжу вживайте часто, та невеликими порціями

Їжу вживайте часто, та невеликими порціями

Минулого тижня відбулась чергова нарада ветеранів. На ній говорили про повноцінний раціон харчування.

На щотижневу зустріч цього разу запросили лікаря-ендоскопіста Валентина Стукало. Він розповів присутнім про повноцінний раціон харчування. За його словами, здоровий спосіб життя — це не лише відмова від шкідливих звичок, а й здорове повноцінне харчування. Лікар стверджує, що під час новорічних свят актуальною проблемою для людей є переїдання. За словами Валентина Стукало, краще вживати їжу часто, але невеликими порціями. Для прикладу, кожні дві години.

Лікар-ендоскопіст стверджує, що харчування забезпечує організм енергією, необхідною для процесів життєдіяльності. Відновлення клітин і тканин в організмі відбувається за рахунок надходження з їжею пластичних речовин: білків, жирів, вуглеводів, вітамінів та мінеральних речовин. Крім того, їжа — джерело утворення ферментів, гормонів та інших регуляторів обміну речовин у організмі. Правильне харчування (з урахуванням умов життя, праці, побуту) забезпечує сталість внутрішнього середовища організму людини, діяльність різних органів і систем, гармонійний розвиток та високу працездатність. Неправильне харчування знижує захисні властивості організму, призводить до появи багатьох захворювань, порушує процеси обміну речовин, веде до передчасного старіння, зниження працездатності, може сприяти появі багатьох захворювань, у тому числі й інфекційних. Адже ослаблений організм є чутливим до негативних впливів. Лікар наголосив, що здоровий раціон харчування повинен містити в собі мінеральні речовини, такі як кальцій, калій, залізо, йод, фосфор та магній. Для прикладу, дефіцит кальцію в організмі може призвести більше, ніж до ста захворювань. Також не варто забувати про білки, жири й вуглеводи. Також важливо для здорового самопочуття усунути психо-емоційний фактор і додати щоденні фізичні навантаження.

Насамкінець зустрічі Валентин Стукало зазначив, що в цілях профілактики необхідно регулярно проходити обстеження свого організму, особливо людям після сорока років.

— Зробіть обстеження на рівень цукру, на УЗД. Перевірте, як працює підшлункова залоза, пройдіть гастроскопію. Навіть, якщо вас ніщо не турбує, — сказав лікар.


Автор: Дарія СРІБНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
18 січня 2014, 10:13 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації