Вхід | Реєстрація

Турнір пам’яті Василя Писаренка

Турнір пам’яті Василя Писаренка

14-го січня у Новосанжарському шаховому клубі імені Івана Джалого розпочався новий шаховий рік турніром пам’яті видатного стовбинодолинського шахіста.

Василь Олексійович Писаренко — один із ініціаторів розвитку шахів на Новосанжарщині та стовбинодолинській землі. Він підготував та виховав таких визначних шахістів Новосанжарського району як кандидат в майстри спорту Радянського Союзу Віктор Коба, Микола Пов’якало, Анатолій Руденко, Михайло Давиденко, Андрій Хоменко та багатьох інших гравців.

У той час, коли Олексій Писаренко працював директором школи, більшість його учнів опановували ази найскладнішної гри, у більшості школярів зростав інтерес до покращення майстерності та чемпіонства на районних та обласних змаганнях. Зі слів Володимира Сліпка, який особисто був учнем визначного шахіста, «найзапеклішими» були зустрічі між товаришами по життю Василем Писаренком та Василем Подоляном, які проходили з амбітними емоціями в атмосфері безкомпромісної боротьби.

Розпочався турнір хвилиною мовчання — на знак пам’яті про видатну людину. На змагання завітали Анатолій та Олег Писаренки, син та онук Василя Олексійовича, які гостинно привітали теплими словами учасників змагань.
У турнірі взяли участь 19 шахістів із Новосанжарського району. Змагання проводились за швейцарською системою в сім турів по 10 хвилин (швидкі шахи).

Перше місце виборов Володимир Максименко (Мала Перещепина), друге місце посів Сергій Палько (Стовбина Долина), третє — Микола Пов’якало (Нові Санжари).

Після змагань був проведений бліц-турнір, у якому взяли участь дванадцять кращих шахістів. Перемогу святкував Віктор Коба, друге місце зайняв Гарік Гаспарян, третє — Володимир Максименко.

У церемонії нагородження із рук сина Василя Писаренка, Анатолія Васильовича, переможці та призери одержали медалі, кубки, почесні грамоти, цінні подарунки.

Шаховий клуб висловлює велику вдячність спонсорам турніру: Анатолію Писаренку, Олегу Писаренку, учневі Василя Олексійовича Віталію Писаренку за фінансову допомогу в організації проведення шахового турніру.
Наступний шаховий турнір, присвячений пам′яті Івана Джалого, відбудеться 4-го лютого. Він буде одночасно і чемпіонатом області (швидкі шахи). Допускаються учасники з кваліфікацією не нижче першого дорослого розряду. Початок змагань о 10:00.


Автор: Віталій Баранович, директор шахового клубу


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1. однокласник / 20 січня 2014, 14:26
Сергій Палько-м о л о д ч и н к а !
2. Гість / 21 січня 2014, 12:46
А проводяться турніри у вихідні дні, якщо так, то коли? Хотілося б спробувати власні сили
3. Шах / 23 січня 2014, 14:17
2. Гість пише:
«А проводяться турніри у вихідні дні, якщо так, то коли? Хотілося б спробувати власні сили»

По-моєму грають тільки по вівторках...
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації