Вхід | Реєстрація

Контейнери довелось рятувати пожежникам

Контейнери довелось рятувати пожежникам

У середу 15 січня вогнеборцям довелося гасити дві незвичайні пожежі.

Протягом кількох годин у Кобеляках запалали контейнери для збору побутових відходів. Перше загоряння сталося на майданчику по вулиці Шевченка близько десятої години ранку. Загорілося сміття в одному з металевих контейнерів, що там установили. На місце події одразу прибули співробітники комунального господарства, а пізніше — вогнеборці. Завдяки такій оперативності , а ще в більшій мірі тому, що контейнер був зроблений із металу, його вдалося врятувати. Ось сміттєзбірникам, установленим по вулиці Огія, поряд із ринком, пощастило менше. Там загоряння сталося близько 13-ої години дня. І, не дивлячись на те, що пожежні приїхали на місце події за лічені хвилини, урятувати один із трьох контейнерів не вдалося. Під дією високої температури він блискавично розплавився. Більш-менш неушкодженими лишились лише колеса. Вогнеборцям удалося врятувати інші ємності від повного знищення. Хоча один із уцілілих контейнерів також зазнав серйозних пошкоджень.

Це вже далеко не перший випадок, коли внаслідок необмеженого поводження з вогнем пожежа знищує комунальне майно. Але двічі за один день контейнери в Кобеляках ще не горіли. Для довідки, вартість одного подібного виробу з пластмаси становить 2300 гривень. У міській раді не вважають інцидент, що стався в середу, зумисним підпалом. Секретар міськради Сергій Галушко прокоментував: «На мою думку, загорання сталося через необачно кинутий недопалок. Це — банальне нехлюйство  і відсутність культури. Побороти це явище можна лише довгими роками просвітницької роботи серед кобелячан. Також потрібно закупляти контейнери, виготовлені з металу».

Згорілий сміттєзбірник буде списаний, як і десятки інших, пошкоджених раніше. За кілька років впровадження контейнерного збору відходів у Кобеляках коштами бюджету були придбані 150 контейнерів. Із них 30 штук вийшли з ладу з тих чи інших причин.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
24 січня 2014, 10:19 | Кобеляки | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації