Вхід | Реєстрація

Села можуть підключити до Wi-Fi мережі

Села можуть підключити до Wi-Fi мережі

Днями ми завітали до Кобеляцького цеху телекомунікаційних послуг №8 Полтавської філії ПАТ «Укртелеком», аби дізнатися, які плани в роботі відділення на 2014 рік.

Виконуючий обов’язки начальника Микола Хлистун розповів, що на сьогоднішній день нічого в роботі не змінилося. Що стосується інтернету, то в лютому відбудеться розширення мережі по місту. Така ж робота буде проведена і в березні, травні та червні.

Сьогодні безперешкодно можуть користуватися інтернетом жителі Кобеляк та таких сіл як Бутенки, Підгора, Бережнівка, Дашківка і Шевченки. Але в планах у зв’язківців цього року є проведення інтернету в села Світлогірське, Орлик, Радянське, Іванівку, Озера та Шенгури. Також Микола Михайлович додав, що  сьогодні розглядається питання підключення інтернету з Wi-Fi доступом у сільських населених пунктах. За словами Миколи Хлистуна, такий інтернет буде з гарною якістю та доступною ціновою політикою.

Що стосується стаціонарних телефонів, то лише за половину січня зв’язківці підключили 19 нових абонентів. Це при плані в 14 на місяць. Проте відмовились від них значно більше, аж 56 абонентів. Микола Хлистун пояснює це тим, що з розвитком мобільного зв’язку дротова телефонія стала мало кому потрібною. І встановлюють телефони сьогодні лише ті, хто бажає підключитись до всесвітньої мережі. Адже інтернет від «Укртелекому» працює по телефонних лініях.

Також він розповів, що для зручності людей і задля розвантаження касира в переговорному пункті згодом буде встановлений термінал для самообслуговування. Що стосується тарифів, то Микола Хлистун повідомив, що вони поки що залишаються незмінними. Абонентська плата за телефон у місті сьогодні становить 35 гривень 2 копійки, у селі — 24 гривні 86 копійок. Радіо — 12 гривень на місяць.

Насамкінець нашої зустрічі Микола Михайлович додав, що кількість боржників поступово зменшується. Та все ж, вони є. І за його словами, розвиток нових технологій залежить від своєчасної оплати існуючими абонентами за надані послуги зв’язку. Тому попрохав сплачувати абонентську плату за надані послуги своєчасно.


Автор: Дарія СРІБНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
23 січня 2014, 11:32 | Кобеляки | Суспільство
1. Гість / 23 січня 2014, 19:21
Що цікаво- розширення мережі в Кобеляках,селах; а чому в другому за величиною населеному пункті району- смт.Білики, ні інтернету, ні Укртелекому, бажання немає, чи коштів, а можливо банального вміння працювати?
2. ansambl / 24 січня 2014, 10:13
Странно ко мне на днях приходил техник из Укртелекома, общались на тему подключения интеренета. Так он мне посоветовал проложить тыщу метров кабеля в траншею. И будет у меня инэт. Про wifi он ничего не знал. По столбам вести сказал нельзя. Странные эти Укртелекомовские.

В Кобеляках нужен хороший кабельный интернет, не зависящий от погодных условий! С хорошей сервис поддержкой!
3. ansambl / 27 січня 2014, 17:05
Брэхня!
был сегодня в аботделе. Говорю: "хочу подключить wifi инэт"
на что очень замученная, усталая, неулыбчивая тетя мне сказала что надо провести телефон к себе домой, купить wifi и наслаждаться.

Так что укртелеком как всегда ЖЖЕТ!
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації