Вхід | Реєстрація

На центральних дорогах Полтавщини почали ямковий ремонт

На центральних дорогах Полтавщини почали ямковий ремонт

На дивлячись на початок бюджетного року, коли грошей постійно не вистачає, та морозну погоду, шляховики активно латають ямки в асфальті.

Але працюють робітники «Облавтодору» на дорогах державного значення. Днями ми спостерігали за їх роботою, оскільки через Кобеляцький район проходить один із таких автошляхів: Дніпропетровськ-Решетилівка. У понеділок «автодорівці» поклали асфальтну суміш у вибоїни поряд із селами Бутенки та Бережнівка, у вівторок трудилися на вулицях райцентру.

Така активність шляховиків у той час, коли температура знизилась до мінус десяти, дещо здивувала. Хоча, можливо, це латання пов’язане з тим, що 2014-ий рік оголошений «роком доріг». І шляховики миттєво почали втілювати в життя обіцянки Президента і Прем’єр-міністра. Щоправда, високопосадовці обіцяли відремонтувати сільські дороги, а латають центральні.

Щоб дізнатися відповіді за ці питання, довелось звернутися за коментарем до начальника місцевого «Райавтодору» Олега Хряпи. Олег Григорович повідомив: «Це плановий ямковий ремонт доріг, який ми проводимо щорічно. У вибоїни кладемо так званий «холодний асфальт» — спеціальну суміш, призначену для використання у погодних умовах, подібних до тих, що нині склалися».

Олег Хряпа висловив сподівання, що асфальтно-бетонна суміш, покладена на дороги в морози, протримається тривалий проміжок часу. Він сказав: «Так, латки можуть прослужити досить довго, до року. Усе залежить не так від погодних умов, хоча і від них також, як від інтенсивності руху транспорту». Водночас, керівник визнав, що подібні роботи є заходом, який лише тимчасово зберігає придатність доріг до експлуатації. І капітального ремонту не замінить.

Редакція, у свою чергу, просить учасників дорожнього руху запам’ятати дату проведення ямкового ремонту — 20-21 січня. А потім перевірити, скільки ж прослужать «латки» із «холодного асфальту».


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
24 січня 2014, 11:33 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації