Вхід | Реєстрація

Права споживачів знову захищатиме Ігор Жорняк

Права споживачів знову захищатиме Ігор Жорняк

Після майже піврічної перерви в Кобеляцькому районі знову з’явився посадовець, у чиї обов’язки входить захист прав споживачів.

Нарешті закінчилась реорганізація в установі, яка від імені держави має захищати права споживачів. У Полтавській області її очолює Наталія Конотоп, добре відома кобелячанам як колишній депутат районної ради.

А на місці, у районі, слідкувати за дотриманням прав споживачів буде головний спеціаліст обласного управління Державної інспекції Ігор Жорняк. Він виконував подібні функції і до реорганізації цієї служби. У обов’язки Ігоря Олександровича, як і раніше, буде входити здійснення відповідних повноважень на території всієї Полтавської області. Тобто, він проводитиме перевірки не лише в Кобеляцькому районі. У той же час, між головою Полтавської ОДА Олександром Удовіченком  та головою Держспоживінспекції України Сергієм Орєховим був підписаний меморандум про те, щоб служба мала свого представника в кожному районі Полтавщини. Це, безумовно, зменшить навантаження на чиновників, які захищають права споживачів, і сприятиме підвищенню ефективності їх роботи. Та чи вистачить у бюджеті грошей для оплати праці додаткової кількості працівників, ще невідомо.

У обов’язки Ігоря Жорняка входить перевірка дотримання законодавства в сфері торгівлі та наданні послуг. У тому числі, розглядатиме він і скарги та звернення громадян. Коментуючи своє призначення, Ігор Олександрович нагадав: «У свій час ми розглянули всі, без виключення, звернення кобелячан. Хочу підкреслити, що й надалі управління приділятиме особливу увагу роботі з населенням. Але дуже прошу людей, щоб, звертаючись за захистом і допомогою, вони мали підтверджуючі документи про придбання ними того чи іншого товару чи отримання послуги. Ігноруючи ці вимоги, громадяни заздалегідь прирікають себе і чиновників на проблеми під час захисту прав споживачів. Погодьтеся, важко допомогти людині, у якої немає ні чека, ні квитанції, ні договору, а є лише претензії».

Головний спеціаліст Держінспекції працюватиме в кабінеті, який виділила Кобеляцька міська рада. Кімната знаходиться в будівлі ради на першому поверсі. Прийом громадян здійснюється в середу та п’ятницю з 9-ої до 12-ої години. Попередньо зв’язатись із Ігорем Жорняком можна за номером (095)465-95-99.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
28 січня 2014, 09:32 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації