Вхід | Реєстрація

Щодо окремих питань реєстрації платників ПДВ

З 1 січня 2014 року набрали чинності закони, спрямовані на покращення умов ведення бізнесу в Україні, спрощення процедур реєстрації платників податків, забезпечення вільного і безоплатного доступу суб’єктів господарювання до інформації з державних реєстрів.

Зміни, реалізовані законами України від 05 травня 2013 року № 441-VII «Про внесення змін до Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців», щодо спрощення реєстрації осіб як платників податків» та № 443-VII «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо реєстрації осіб як платників податків».

Із врахуванням змін, внесених до Податкового кодексу України, реєстрація платників ПДВ здійснюється на підставі: реєстраційних заяв у паперовому вигляді, поданих до органів Міндоходів; електронних копій реєстраційних заяв, виготовлених шляхом сканування, які передаються державним реєстратором до органів Міндоходів одночасно з відомостями із реєстраційної картки на проведення державної реєстрації юридичної особи або фізичної особи-підприємця згідно з Законом України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців».

Так, у Кобеляцькому відділенні Кременчуцької ОДПІ Головного управління Міндоходів у Полтавській області станом на 14 січня  2013 року вже зареєстровано 2 платники ПДВ.

Тепер платники ПДВ можуть звернутися із запитом до органу Міндоходів. Міністерство надає відповідь безоплатно протягом двох робочих днів, що настають за днем отримання такого запиту, витяг з реєстру платників ПДВ відбувається згідно змін до Податкового кодексу України. Отримання витягів із реєстру не є обов’язковим для платників ПДВ. Оскільки з метою постійного забезпечення органів державної влади, органів місцевого самоврядування, юридичних та фізичних осіб Міндоходів щоденно оприлюднює інформацію на єдиному державному реєстраційному веб-порталі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців і на власному офіційному веб-сайті.

Перехід до нових правил реєстрації платників ПДВ здійснюється з урахуванням наступного: не підлягають обов’язковій перереєстрації платники ПДВ, внесені до реєстру платників ПДВ до набрання чинності вищевказаними законами та дійсні на момент набрання чинності цих законів свідоцтва про реєстрацію платника ПДВ і свідоцтва про реєстрацію сільськогосподарського підприємства як суб’єкта спеціального режиму оподаткування ПДВ. Також можуть застосовуватись витяги з реєстру платників ПДВ щодо внесення змін до такого реєстру чи отримання витягу з такого реєстру, а також виникнення змін у даних про платників ПДВ; свідоцтва про реєстрацію платника ПДВ, свідоцтва про реєстрацію сільськогосподарського підприємства як суб’єкта спеціального режиму оподаткування ПДВ. Їх засвідчені копії підлягають поверненню до органів Міндоходів при першому зверненні платника ПДВ за отриманням витягу з реєстру платників ПДВ.


Автор: «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
29 січня 2014, 09:10 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації