Вхід | Реєстрація

Не допустимо участі неповнолітніх дітей у акціях протесту!

На виконання вимог листа УКМСД ВС від 22.01.2014 року № 58/1–81 «Про проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи серед дітей» та у зв’язку з тим, що останнім часом в Україні відбувається суттєве загострення політично-соціальної кризи. Події, пов’язані з протестними акціями, використовуються певними радикально налаштованими організаціями та екстремістськими угрупуваннями, які мають на меті дестабілізацію ситуації в державі, порушення законності та насильницької зміни конституційного ладу. Мають місце залучення до протестних акцій масових безпорядків та заворушень, які проходять у місті Києві та інших регіонах держави, дітей та молоді. Непоодинокі факти самовільного залишення ними домівок чи навчально-виховних закладів із метою участі в масових заворушеннях.

Це призводить до втягнення дітей у протиправну діяльність та створює загрозу їх життю і здоров’ю.

З метою стабілізації ситуації в країні, захисту конституційного ладу й безпеки громадян законодавством України посилено кримінальну відповідальність, у тому числі неповнолітніх, за участь у масових безпорядках та акціях протесту і використання з цією метою зброї та легкозаймистих речовин. Водночас, ст. 185–1 Кодексу України «Про адміністративні правопорушення» передбачено адміністративну відповідальність за дії пов’язані з порушенням установленого порядку організації та проведення мітингів вуличних походів і демонстрацій.

Разом із цим попереджаємо, що за всіма випадками розповсюдження матеріалів із закликами до насильницького повалення конституційного ладу, порушення територіальної цілісності держави, національної, мовної, расової, релігійної нетерпимості, а також виявлення фактів екстремістського характеру або закликів до проведення акцій протесту та вчинення актів громадської непокори за участю дітей буде вжито всіх заходів згідно чинного законодавства.

Шановні батьки, кримінальна міліція у справах дітей Кобеляцького РВ УМВС України в Полтавській області звертається до вас із проханням постійно та відповідально контролювати місце перебування дітей. Ні в якому разі не допускати їх участі в місцевих акціях протесту чи виїзду за межі району. Вживайте всіх заходів щодо недопущення втягнення дітей до протиправних намірів і дій лідерів чи членів радикально налаштованих організацій заради збереження життя і здоров’я підлітків!


Автор: Людмила Домнич, Кобеляцький РВ УМВС


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
30 січня 2014, 16:02 | Кобеляки | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації