Вхід | Реєстрація

Замість сесії провели закриту нараду

У вівторок молоді люди в цивільному заблокували вхід у будівлю, у якій розташована районна рада і райдержадміністрація.

Чергова сесія Кобеляцької районної ради мала відбутися у вівторок 28 січня о 10-ій годині. Районні обранці повинні були розглянути низку важливих питань, зокрема, проект бюджету на 2014-й рік.

У понеділок, напередодні сесії, відбулися засідання постійних комісій та президії районної ради. Уже в цей день стало відомо, що у вівторок зібрання районних обранців не відбудеться. Офіційне пояснення — не всі необхідні документи були підготовлені в повному обсязі. У принципі, подібний прецедент в історії діяльності районної ради може претендувати на звання унікального. Але нічого форс-мажорного в перенесенні сесійного засідання немає. Та у вівторок перебіг подій став дійсно несподіваним.

Депутат від опозиції Дмитро Омельяненко так прокоментував факт перенесення сесії: «На комісії нам сказали, що бюджет району «сирий», його потрібно допрацювати. А ще голова райради Юрій Тагадюк почав читати звернення щодо ситуації в Україні. Ми його слухати не стали. Уже давно всі в районі знають, що подібні тексти Тагадюк отримує з штабу Партії регіонів. Нехай на своїх зборах партійних і читає. А депутати райради представляють громаду, а не одну партію».

Близько 10-ї ранку до редакції почали телефонувати жителі Кобеляк і повідомляти про пікет біля будівлі РДА. Для того, щоб перевірити надану інформацію, довелось під’їхати до будинку, у якому розташовані владні інституції. Ніяких пікетників, демонстрантів, мітингувальників біля адмінбудівлі не було. У будинок заходили люди. Та при спробі співробітника «ЕХО» потрапити в будівлю сталася несподіванка. Незнайомий молодий чоловік у цивільному одязі закрив двері на ключ. Неподалік від нього знаходився інший «охоронець». Поряд із дверима, на стільчику, сидів міліціонер у формі. Але правоохоронець ніякої активності не виявляв. Усім процесом керували молоді люди в цивільному. Вони не реагували на прохання журналіста запустити його в будівлю органу місцевого самоврядування, не представлялись і не показували ніяких документів.

Через кілька хвилин виявилось, що вхід у РДА все ж дозволений. Але обмеженому колу осіб. У будинок зайшов начальник МНС Володимир Богун, прокурор району Вадим Кохно, кілька депутатів райради. У глибині коридору виднілась постать лідера однієї з опозиційних партій Ніни Ясинської. Та пояснити, за яким принципом і кого пропускають у будівлю, ніхто не поспішав. Натомість, з’явились співробітники райвідділу МНС. Вони відмовились прокоментувати свою присутність під стінами будівлі.

У райвідділу внутрішніх справ, який розташований за 20 метрів від РДА, були здивовані повідомленням про те, що адмінбудівлю захопили невідомі люди. Черговий пояснив: «У приміщенні і наш співробітник є. Там якась закрита сесія проходить». Водночас, правоохоронці погодились прийняти заяву про захоплення адмінбудівлі і перешкоджання законній журналістській діяльності.

Та до її написання справа не дійшла. Голова РДА Анатолій Таранушич розпорядився пропустити представника «ЕХО» в будівлю. Ті ж незнайомі мовчазні молоді люди відкрили вхідні двері. Один із них супроводив представника «ЕХО» до кабінету очільника РДА. Анатолій Таранушич одразу перепросив за незручності, назвавши їх тимчасовими. І пояснив це загальною напруженою ситуацією в державі. Він проінформував, що зараз має відбутися спеціальна нарада з приводу цього. Дійсно, у кабінеті голови РДА знаходились голова райради Юрій Тагадюк, прокурор району Вадим Кохно, уповноважений СБУ Володимир Пшеничний, виконуючий обов’язки начальника райвідділу внутрішніх справ Володимир Голтвянський. Голова райради ще раз поінформував, що сесія відкладена і запросив пресу прийняти участь у її роботі. Подальший перебіг розмови між керівниками району та представниками правоохоронних органів залишається невідомим.

Через годину вхід у будівлю став вільним. Хоча правоохоронці і люди в цивільному, як і раніше, чергували в коридорі.

Депутат Ніна Ясинська, яка близько 11-ї вийшла з будівлі, так пояснила ситуацію: «Чекали штурму. Нас, як депутатів від опозиційних сил, запросили на зібрання. Спитали, чи не збираємось ми штурмувати. Більше нічого особливого не було».

По великому рахунку, мета екстреного закритого зібрання так і залишається таємницею. Тим більше, що як на засідання силовиків, так і на збори депутатів запросили лише «вибраних».

На відміну від районної ради, де відбувались «закриті» наради, групувались «силовики», депутати від Партії Регіонів та невідомі молоді люди (таких нині називають «тітушками»), у міській раді факти масового психозу зафіксовані не були. Міський голова Олександр Ісип, якого довелось зустріти на вулиці, сказав: «Ми добре знаємо кобелячан. Вважаємо, що вони помірковані і толерантні люди, а екстремістів серед них немає. Тому охороняти будівлю від своїх громадян не збираємось. Мене зараз більше турбує погіршення погодних умов, яке може завдати шкоди городянам і збитків міському господарству».

Секретар міськради Сергій Галушко, у свою чергу, підтвердив: «Так, у нас усе спокійно. Прийом громадян ведеться без будь-яких обмежень. Уранці міський голова зібрав працівників і оголосив, що всіх відвідувачів, у тому числі і потенційних мітингувальників, потрібно безперешкодно пропускати в будівлю міськради, давати можливість обігрітися і, при їх бажанні, виступити. При цьому обов’язково прохати людей бути ввічливими і не псувати комунальне майно».

29 січня невідомих молодих людей у районній раді вже не було, а її голова Юрій Тагадюк висловив здивування з приводу того, що журналіста не впускали в будівлю. Він запевнив, що ні співробітників СБУ, ні міліціонерів із Полтави для захисту адмінприміщення не запрошували. І припустив: «Можливо, хтось із кобелячан перестарався».


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
31 січня 2014, 11:45 | Кобеляки | Політика


1. Гіпократ / 31 січня 2014, 18:18
"Уже давно всі в районі знають,"- це з тексту, а продовження таке- скільки ти ,Діма, рубаєш бабла на зубах, і в скількох партіях ти вже був членом. Пройди по Кобеляках визбирай протези , які ти вставляв , а люди погубили.Потрібно бути порядним і в професії, і в політиці.
2. Ніцше / 31 січня 2014, 18:40
Діму найшли крайнього ? При чому тут він? Риба шукає, де глибше, а людина - де краще. А Діма - молодець. Він виражає свою думку і не боїться на відміну від других. В цій статті згадана ще одна "опозиціонерка". Очолює в районі опозицію, а стелиться перед владою, аж п'ятки димлять. Слабо на неї погавкати ?
3. Гість / 31 січня 2014, 18:47
2. Ніцше пише:
« Риба шукає, де глибше, а людина - де краще. »

А ось і головний принцип майдану вималювася. А то все кричать "Банду геть", "Героям слава".
2. Ніцше пише:
« Очолює в районі опозицію, а стелиться перед владою, аж п'ятки димлять. Слабо на неї погавкати ?»

А це образ опозиції.Згоден на 100% і не тільки вона. Все зводиться до першої фрази. А за мене хто подбає, сірого?
4. тату / 31 січня 2014, 21:56
А шо ж таке...Писали недавно що все под контролем.А тут попа некйтрализували сесию видминили ментами обставились титушок найшли..Слабаки господа.минус вам
5. Гість / 31 січня 2014, 22:04
Інформація висмоктана з пальця-або в журналіста дефіцит тем або з*явились партійні гонорари. Усе-в підтримку одніеі політичноі сили. І.М. трима ніс по вітру.
6. Гість / 2 лютого 2014, 10:29
Гіпократу відносно Діми.1- Навіщо плутати політику і професійну діяльність.2-Він мені робив зуби і все відмінно,ніяких претензій.3-Ціни нормальні.А заздрість -погане відчуття,хто кому не дає отримати відповідну освіту,працювати стоматологом і "рубати бабло".4-Висловлює свою думку-молодець!Зараз більшість просто боїться відкрити рота
7. Гість / 2 лютого 2014, 12:11
6. Гість пише:
«Висловлює свою думку-молодець!»

Яка може бути своя думка в людина, що пройшла вже членство в багатьох партіях. Як тільки змінюється ситуація, так він вже в іншій партії. Згодьтеся, це ж факт. Як богословська. Памятаєте, як у Шустера постійно "рвала рубаху" і горло за регіони. А тепер? Ото й біди у нас через таких членів.А Ви -"своя думка". Сьогодні одна думка, завтра інша, зате "своя". Він хороший чоловік і професіонал, але цей бік мене просто коробить.
8. дом / 2 лютого 2014, 12:36
Про Діму.Був к ажись соціалістом.Верхи продались як і в районі послав правильно.Став в БЮті.Ясинська лягла під з сракцією послав і іх і правильно.зараз в Свободі.молодець не боіться
9. біль / 2 лютого 2014, 12:44
Чому "біль"? Тому , що болить душа. Нам ,українцям, кинули торбину обписану :"Владу геть" " Героям слава" "майдауни" "москалі" "банделоги" ... А в ній затхла кістка, на яку ми накинулися і загризаємо один одного ( товариша, кума , свата...)І коли ми повисмикуємо один одному шерсть, пошматуємо хвости і вуха, будемо зализувати рани і скавчати, тоді режесери прийдуть і тепленькими нас візьмуть: турки-Крим, румини-Буковину і Бесарабію, Польща - те що було до 1939р. і т.З ким тоді мітенгувати? А ми січас -очі рогом і вперед на барикади. Може б УСІМ схаменутися?
10. Гість / 2 лютого 2014, 13:33
У Діми саме своя думка і саме,мабуть ,це і є причиною того,що він перейшов в іншу партію.А який сенс бути в тій партії,де тебе однопартійці не підтримують? Посміхатись і робити вигляд,що все добре ? Він дійсно хороша людина і професіонал,але з власним баченням сьогодення.Краще змінити партію,чим залишатись начебто в партії,але зрадити ідеям
11. Гість / 2 лютого 2014, 13:46
10. Гість пише:
«.Краще змінити партію»[/q
Ну те тобі "Весілля в Малинівці"!!!! Кобеляцький варіант.
12. Гість / 2 лютого 2014, 13:48

8. дом пише:
«.зараз в Свободі.молодець не боіться»

Не боїться чого? Лежати під ними.. Тоді він мужній.
13. Гість / 2 лютого 2014, 14:07
"Замість сесії провели закриту нараду" ,а Дімі перемили всі кістки ))) А часом не він винний в тому,що твориться в Україні ))) Перш ніж судити когось - подивіться на себе.З вами особисто все гаразд?
14. Гість / 2 лютого 2014, 14:11
Весілля в Малинівці ? Кобеляцький варіант - це лягти під регіони ,а махати прапором,наприклад,"Батьківщини"
15. Гість / 2 лютого 2014, 14:58
13. Гість пише:
« Дімі перемили всі кістки )»

Та залиште вже в спокої цього нормального чоловіка. Він не кидає коктейлі і нікого не чіпає , а лікує (Жаль, що не психіатр)
14. Гість пише:
« Кобеляцький варіант - це лягти під регіони ,а махати прапором,наприклад,"Батьківщини"»
Точно, і не тільки"Батьківщини". Лідери "сільнейші"Особливо зі своїм історичним минулим.
16. Чудо Юдо / 2 лютого 2014, 15:37
9. біль пише:
«Може б УСІМ схаменутися?»

І впасти на коліна перед царем-батюкою Яником і подарувати йому, нашому любому, золотий унітаз! В знак нашої безмежної любові!

Якщо ця влада допустила таку дупу у країні, то начорта вона нам така потрібна? Ще трохи - і вона б уже і так почала б розпродувати вищевказані вами землі, бо кишені нічим набивати - уже все вкрадено, а звичка залишилася.


Шановні «гості» у вас що, немає фантазії навіть на нік? Таке відчуття що сьогодні весь день тут одна людина сама із собою спілкується.
17. есер / 2 лютого 2014, 16:30
Здається що якби не було Майдану,наступним із законів прийнятим ВФЯ,була б відміна Маніфесту про скасування кріпосного права 1861 року.І можна не сумніватися,що наша районна влада з радістю цей закон би підтримала.
18. Нью / 2 лютого 2014, 21:22
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
Уранці міський голова зібрав працівників і оголосив, що всіх відвідувачів, у тому числі і потенційних мітингувальників, потрібно безперешкодно пропускати в будівлю міськради, давати можливість обігрітися і, при їх бажанні, виступити. При цьому обов’язково прохати людей бути ввічливими і не псувати комунальне майно

Блін, як тільки різняться поведінка посадовця, обраного на виборах народом і поведінка посадовця-служаки, якого призначив більш високопоставлений мудило. Плюс, звичайно, знання психології натовпу.
Респект Ісипу. Не за те, який він мер, а за ясний розум.
19. Льолік / 3 лютого 2014, 16:08
2. Ніцше пише:
«В цій статті згадана ще одна "опозиціонерка". Очолює в районі опозицію, а стелиться перед владою, аж п'ятки димлять. Слабо на неї погавкати ?»


Не слабо. Цю пристарілу шмару знають уже всі.В день імовірного штурму РДА постать "псевдоопозиціонерки" Ясинської майоріла з самого ранку всередині будівлі. Постає питання, чого. Мабуть, своєю груддю захищала "хозяїна району" від ворожої бімби. Та правильно, бабла на виборах накосила, машину купила. Можна полежати і під іншою владою. Ось хто вміє держати ніс по вітру,, а не Діма. Того ж він від Ясинської і пішов, бо не вміли його там цінувати. Та хіба тільки він. З партії "Батьківщина" через таке районне партійне керівництво повиходили кращі сини та дочки. Бо не хочуть разом із нею предавати народ. А вона рідного батька за бабло продасть і не почервоніє. Одна поважна людина називає Ясинську та її сестричку "напьорсточниками".
20. Гість / 3 лютого 2014, 16:38
19. Льолік пише:
« Та правильно, бабла на виборах накосила, машину купила. Можна полежати і під іншою владою»


Це ж треба! Скільки років - і завжди крутиться при діючій владі. Таки правду кажуть - пи... велику силу має. Тільки кому вона в її пристаркуватому маразматичному віці нужна. Сиділа б уже дома, внукам казки читала. Так Бог такій су... і дітей не дав.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації