Вхід | Реєстрація

Артисти колективу «Ворскла» побували на словацькому весіллі

Артисти колективу «Ворскла» побували на словацькому весіллі

Днями колектив ансамблю «Ворскла» повернувся з подорожі до Польщі та Словаччини.

Про це нам повідомив керівник гурту Віктор Фесюра. За його словами, уже другий рік поспіль колектив «Ворскла» відвідує деякі міста Польщі та Словаччини. Їхня турподорож проходить у рамках співпраці України з цими країнами. Віктор Фесюра розповів, що поїздку організувала колишній директор Сорочинського ярмарку, а сьогодні помічник консула Словаччини Світлана Свіщова. Вона познайомилась із колективом «Ворскла» під час проведення ярмарку, де неодноразово виступали кобеляцькі артисти.

Віктор Фесюра розповів, що їхня поїздка тривала чотири дні. Окрім виступів перед послами та консулами держав, для них також були організовані екскурсії. Наші артисти побували у вісьмох європейських містах. У Словаччині відвідали Генеральне консульство України, у Польщі ознайомились із розвитком торгівельної мережі, побували в музеях побуту (під відкритим небом) та скла. Віктор Фесюра розповів, що їх скрізь зустрічали на вищому рівні.

— Ми в подарунок узяли з собою два короваї, які дала нам в дорогу директор Кобеляцького комбінату хлібопродуктів Ніна Тихоненко. А Анатолій Таранушич та Олександр Ісип вручили для сувенірів книги про Кобеляччину. Ми їх подарували на згадку консулам. А вони, у свою чергу, також передали нашому меру та голові райдержадміністрації книги про країни, де ми побували, — розповів Фесюра.

Кобелячани щоразу повертаються додому в захопленні. Найбільше їх вражає чистота на вулицях, ідеальні дороги й тротуари. А найбільше — розмір мінімальної заробітної плати в цих країнах. За словами Фесюри, вона становить 350 євро.

— Та думаю, люди для того, аби отримати хорошу зарплату, наполегливо трудяться. Бо в робочий час на вулиці я не побачив жодного громадянина, який би просто бродив містом, — сказав він.

До речі, кобеляцькі артисти встигли не лише перед консулами, а й на справжньому словацькому весіллі виступити.

— Коли ми поселялися в готель, то побачили, що в одному з приміщень святкують весілля. Ми якраз повернулися з виступу і були одягнені в наші сценічні костюми. Запрошені на свято нас побачили і запросили приєднатися до них. То ми ще й весілля зіграли словакам. Аж чотири години поспіль наш гурт радував наречених та їх гостей, — сказав із посмішкою Віктор Фесюра.


Автор: Дарія СРІБНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації