Вхід | Реєстрація

У 2014-ому році у Кобеляцькому районі чекають на інвестиції і зменшення безробіття

У 2014-ому році у Кобеляцькому районі чекають на інвестиції і зменшення безробіття

Днями голова Кобеляцької РДА Анатолій Таранушич повідомив про ймовірність реалізації на території району нових інвестиційних проектів. Якщо наміри влади і представників великого бізнесу стануть реальністю, то це має позитивно вплинути на загальну економічну ситуацію в районі. Великі інвестиції дадуть змогу наповнити як районний, так і сільські бюджети, створити нові робочі місця і, як наслідок, зменшити рівень безробіття.

Кобеляцький район не можна назвати неблагополучним у розрізі зайнятості населення. Частина жителів, втративши роботу, шукають і находять вакансії у містах обласного підпорядкування, таких як Полтава, Кременчук, Дніпропетровськ, Комсомольськ. У основному, люди працевлаштовуються охоронниками, продавцями, вантажниками. Знайти роботу кваліфікованим фахівцям, безумовно, важче. І навіть не через відсутність вакансій, а через недостатній рівень оплати праці. Хоча люди із гарною освітою та відповідною кваліфікацією та запитами до зарплати мають можливість скористатися новими технологіями для пошуку роботи. Зокрема, вони використовують можливості, котрі надають хедхантер-сайти. Саме там або знаходять вакансії, або розміщують інформацію про себе. Допомогою таких спеціальних інформаційних ресурсів, у принципі, може скористатись кожен, хто має проблеми із працевлаштуванням. Адже відомості про вакансії за допомогою HH ua розміщують і торгові мережі, і великі промислові підприємства. Навіть деякі із тих, чиї підрозділи діють на території Кобеляцького району.

Та, безумовно, більшість кобелячан шукають роботу менш «просунутимми» методами. Тому вони напевне зрадіють заявам голови райдержадміністрації про те, що у 2014-ому році у районі має відновити свою роботу молоко консервний комбінат у Біликах та розпочнеться спорудження відгодівельного комплексу для вирощування свиней у Лучках. Якщо ці задуми стануть дійсністю, то в районі буде створено кілька сотень нових робочих місць.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО
Розміщено на правах реклами


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1 лютого 2014, 18:12 | Кобеляки | Фінанси
1. Микола / 5 лютого 2014, 20:59
Хватить Таранушич уже надав робочих місць у Біликах,загадить пів району головне щоб йому добре а про людей хай Бог думає.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації