Вхід | Реєстрація

Хокейна збірна району вибула з боротьби за кубок області

Хокейна збірна району вибула з боротьби за кубок області

У суботу на хокейному майданчику, розташованому в мікрорайоні Солонці, відбулися змагання обласного рівня.
Це вперше в Кобеляках пройшов хокейний турнір такого рівня. Хоча самі місцеві хокеїсти вже звикли грати проти спортсменів із інших районів. Причому мова йде не про товариські поєдинки, а про цілком офіційні матчі. Для цього кобелячани виїжджали в Полтаву або Кременчук, де існують постійно діючі майданчики зі штучним льодом. Про це, до речі, кобеляцькі хокеїсти згадували в перервах між поєдинками, що відбулися в суботу. «Отого мільйона, що піде тільки на проект басейну, нам би вистачило, щоб зробити майданчик і грати на ньому і взимку, і літом, — говорили гравці. — А чи буде той басейн,  ще ніхто не знає».

Та все ж увага як самих спортсменів, так і кількох сотень глядачів була зосереджена на самому хокеї, а не на перспективах будівництва басейну чи інших темах. Одразу потрібно відзначити, що турнір викликав неабиякий інтерес серед кобелячан та жителів сіл району. Не дивлячись на сильний мороз, люди завзято вболівали за земляків. Ті, хто змерз, йшли чи їхали відігріватись, а їм на зміну приходили інші вболівальники. Отож, без підтримки збірна району з хокею не залишалась ні на хвилину. На жаль, це не позначилось на результатах матчів, так як клас команд із Гадяча та Кременчука, які приїхали в Кобеляки, був вищим, аніж у господарів майданчика.

Один із кременчуцьких гравців розповів: «Зараз наша команда зветься «Технополь». Вона укомплектована гравцями із двох колишніх колективів — «Фізкультурник» і «Метеор». Серед того складу, що приїхав у Кобеляки, є чимало хокеїстів, які в минулому році виграли першість Полтавської області».

Досвідчені, зібрані і технічні кременчужани протягом усього матчу проти кобелячан домінували. Щоправда, у першому періоді, коли Василю Репешку вдалося на швидкості втекти одразу від двох захисників «Технополя» і закинути шайбу, у вболівальників з’явилась надія на те, що наші зможуть на рівних протистояти спортсменам із Кременчука. Але вона дуже швидко згасла після двох шайб, які господарі пропустили у відповідь. Загальний рахунок матчу — 12:2 на користь «Технополя».

А ось у поєдинку проти хокеїстів із Гадяча шанси на перемогу в кобелячан були. Перебіг гри засвідчив приблизну рівність сил. Та долю матчу визначили пропущені кобелячанами дві «швидкі» шайби. Потім наші гравці постійно намагались ліквідувати протистояння, інколи «затискали» хокеїстів із Гадяча на їх половині поля. Та навіть зрівняти рахунок вони не змогли. 5:3 — на користь Гадяча. У складі збірної району, крім згаданого Василя Репешка, закинутими шайбами відзначились його земляки з Перегонівки, Григорій Бабець із Комендантівки та кобелячани Олег Ященко і Костянтин Капацій. Узагалі ж, у складі збірної району грають дві кобеляцькі п’ятірки і по одній із Перегонівки та Комендантівки.

Попри дві поразки місцеві хокеїсти не впадали в розпач. Як розповів один із ентузіастів відродження хокею в місті Володимир Гречаний, вони й надалі гратимуть як у обласних, так і в районних змаганнях. Є сподівання на те, що вдасться організувати товариські зустрічі з новосанжарським командами. Цілком можливо, що на районному рівні виступатимуть два нових колективи. Одну команду можна сформувати з хлопців, що живуть у райцентрі, ще одну — із мешканців Дрижиної Греблі та Марківки.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
5 лютого 2014, 16:21 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації