Вхід | Реєстрація

Кобеляцьке сміття возитимуть у Зачепилівку?

Кобеляцьке сміття возитимуть у Зачепилівку?

Проблема відсутності постійного сміттєзвалища для розміщення твердих побутових відходів сьогодні є актуальною як ніколи. Усе частіше це питання піднімається на сесіях міської ради. Та вирішити його щоразу не вдається.

Сьогодні майданчик для тимчасового розміщення твердих побутових відходів знаходиться по вулиці Червоноармійській.

Нещодавно секретар Кобеляцької міської ради Сергій Галушко повідомив, що у випадку, коли нове місце для сміття не знайдуть, то в перспективі у міської влади є бажання придбати великий сміттєвоз шосейного типу на базі автомобіля МАЗ із кузовом об’ємом 22 кубічних метри. Його орієнтовна вартість — 900 тисяч гривень. Такий автомобіль у разі настання критичної ситуації, для прикладу, міг би відвозити сміття в Новосанжарський район у село Зачепилівка на офіційне сміттєзвалище. До речі, за словами Сергія Станіславовича, нещодавно телефоном із ним зв’язувався зачепилівський сільський голова. Він, знаючи про кобеляцьку проблему, запропонував свою допомогу. Тобто, якщо у нас виникне потреба вивозу сміття за межі району, то можна буде заключити договір на використання звалища із Зачепилівською селищною радою і сплачувати їм за розміщення побутових відходів. Та спершу міській владі необхідно буде придбати сміттєвоз. Для прикладу, за своїми потужними якостями такий автомобіль може одночасно вмістити в кузові сто контейнерів сміття. При тому, що в місті постійно діючих сміттєзбірників налічується близько 150-ти.

— Тому такий автомобіль може однією ходкою забрати сміття майже з усіх баків і вивезти його на сміттєзвалище, — сказав Сергій Галушко.

За словами секретаря міської ради, технічними силами, які на сьогодні має місто, не можна одночасно транспортувати таку кількість побутових відходів, як це може зробити один потужний сміттєвоз.

Та протягом 2014-го року сміття возитимуть на вулицю Червоноармійську.

— Через рік-два перед нами знову постане проблема, куди дівати сміття, — сказав секретар міськради. — На перспективу, як я вже озвучив, це питання може вирішити придбання нового великого сміттєвоза. Хоча у нас ще жевріє надія, що колись минуться всі кризові явища і в Комсомольську з'явиться сміттєпереробний завод і сортувальні станції в кожному районі. Щоб сміття не просто викидалося, а ще й перероблялося.


Автор: Дарія СРІБНА, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
6 лютого 2014, 13:33 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації